Boek
Nederlands

Pippi Langkous ; Pippi Langkous gaat aan boord ; Pippi Langkous in Taka-Tuka-land

Astrid Lindgren (auteur), Carl Hollander (illustrator)

Pippi Langkous ; Pippi Langkous gaat aan boord ; Pippi Langkous in Taka-Tuka-land

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Pippi ziet er wat raar uit met haar stijve vlechten, vreemde jurken en veel te grote schoenen. Maar voor haar buurkinderen is zij de sterkste, de stoutste en vooral de leukste kameraad. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Pippi Langkous ; Pippi Langkous gaat aan boord ; Pippi Langkous in Taka-Tuka-land / Astrid Lindgren ; ill. van Carl Hollander
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Carl Hollander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Pippi Langstrump ; Pippi Langstrump gar ombord ; Pippi Langstrump i Soderhavet
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2002
365 p. : ill.
ISBN
90-216-1525-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Omnibus met de oorspronkelijk zelfstandig verschenen uitgaven 'Pippi Langkous', 'Pippi Langkous gaat aan boord' en 'Pippi Langkous in Taka-Tuka-land'. Elk deel wordt voorafgegaan door twee gekleurde pagina's waarop een tekening en de titel van dat deel staan. De uitgave bevat alle avonturen van Pippi Langkous, het eigenwijze meisje dat in haar eentje in Villa Kakelbont woont terwijl haar vader als kapitein de zeeën bevaart. De verhalen hebben na zoveel jaar nog niets van hun charme verloren. Het boek is uitgevoerd in een duidelijke druk en is voorzien van de vlotte tekeningen van Carl Hollander, maar in tegenstelling tot de 15e druk zijn ze nu in kleur afgedrukt. Ze passen goed bij het verhaal. Verzorgde, gebonden uitgave, deel tien in de Astrid Lindgren bibliotheek. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia

Suggesties