Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Pippi Langkous in Taka-Tukaland

Astrid Lindgren (auteur), Carl Hollander (illustrator)
+1
Pippi Langkous in Taka-Tukaland
×
Pippi Langkous in Taka-Tukaland Pippi Langkous in Taka-Tukaland
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Pippi ziet er wat raar uit met haar stijve vlechten, vreemde jurken en veel te grote schoenen. Maar voor haar buurkinderen is zij de sterkste, de stoutste en vooral de leukste kameraad. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI 9
Titel
Pippi Langkous in Taka-Tukaland
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Carl Hollander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Pippi Langstrump i Soderhavet
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2006 | Andere uitgaves
98 p. : ill.
ISBN
9789021620015

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer Pippi's vader, die koning van Taka-Tuka-land is, zijn dochter komt halen voor een vakantie op dit eiland, gaan ook Annika en Tommy mee. Met slimheid en kracht weet Pippi onder andere twee pareldieven te verjagen. Los te lezen deel uit de serie Pippi Langkous-verhalen*; ze hebben na zoveel jaar nog niets van hun charme verloren. Het boek is uitgevoerd in een duidelijke druk en is voorzien van de vlotte zwart-wittekeningen van Carl Hollander. Ze passen goed bij het verhaal. Verzorgde, gebonden uitgave. Met anderhalve pagina informatie over en een foto van de auteur. Vanaf ca. 9 jaar.

Pippi Langkous in Taka-Tukaland

Meer dan 50 jaar (en zelfs bijna 60 jaar voor de Zweedse uitgave) blijven boeien, het is niet ieder boek gegeven. De boeken van Astrid Lindgren over het meisje Pippi Langkous wel. Pippi is een personage dat vanaf de eerste bladzijden je hart steelt: een ondeugend, eigenzinnig, maar ongelooflijk warm en teder kind. Ze trekt je mee in waanzinnige avonturen, en laat iedere lezer ernaar verlangen om in de schoenen van Tommy of Annika te staan. Wat Pippi typeert, is dat ze lak heeft aan wat anderen van haar denken, dat ze leeft zoals zij wil leven, dat ze niet altijd een toonbeeld van beleefdheid is, maar dat ze tegelijk het hart op de juiste plaats heeft. En dat alles geeft haar een charme waar iedereen, jong en oud, als een blok voor valt. Dit boek is een heruitgave van het origineel, met een volledig herziene tekst, waardoor dit prachtige verhaal leesbaar blijft voor nog vele generaties na ons…


Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia

Suggesties