Pippi Langkous

Astrid Lindgren (auteur), Carl Hollander (illustrator)
+1
Pippi Langkous
×
Pippi Langkous Pippi Langkous
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Pippi ziet er wat raar uit met haar stijve vlechten, vreemde jurken en veel te grote schoenen. Maar voor haar buurkinderen is zij de sterkste, de stoutste en vooral de leukste kameraad. Vanaf ca. 9 jaar.
Bevat
Titel
Pippi Langkous
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Carl Hollander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2020 | Andere uitgaven
352 p. : ill.
Aantekening
Uitgave ter ere van de 75ste verjaardag van de heldin met achteraan het verhaal achter Pippi Langkous
ISBN
9789021680231 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jubileumuitgave ter ere van de 75e verjaardag van Pippi Langkous. Deze omnibus bevat alle verhalen over het eigenwijze meisje dat alleen in Villa Kakelbont woont, terwijl haar vader als kapitein de zeeën bevaart. De verhalen hebben na zoveel jaar nog niets van hun charme verloren en de bundel ziet er, met de oorspronkelijke illustraties van Carl Hollander in kleur, nog steeds springlevend en allerminst gedateerd uit. Kloeke, mooi verzorgde uitgave met oranje linnen rug en oranje leeslint. Achterin tien extra pagina's met 'Het verhaal achter Pippi Langkous', waarin het ontstaan en het succes van Pippi worden toegelicht en ook de verschillende illustratoren aan bod komen. Ook wordt uitgelegd hoe in overleg met de dochter van Astrid Lindgren de tekst is aangepast naar de huidige tijd, zodat Pippi's vader niet langer de 'negerkoning' is maar koning van de eilandkinderen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon di…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek