Boek
Nederlands

Verhalen uit Bolderburen

Astrid Lindgren (auteur), Ilon Wikland (illustrator)
+1
Verhalen uit Bolderburen
×
Verhalen uit Bolderburen Verhalen uit Bolderburen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Drie verhalen met veel sfeervolle illustraties over de belevenissen van een groepje kinderen op het Zweedse platteland. Vanaf ca. 5 jaar.
Bevat
Titel
Verhalen uit Bolderburen
Auteur
Astrid Lindgren
Illustrator
Ilon Wikland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Barnen i Bullerbyn
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Hoogland en Van Klaveren, 2007 | Andere uitgaves
[80] p. : ill.
ISBN
9789076347875

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Aan het eind van het Astrid Lindgrenjaar 2007 brachten twee jonge Nederlandse uitgeverijen nog twee speciale Lindgrenuitgaves uit met de originele illustraties van Ingrid Nyman en haar 'opvolgster' Ilon Wikland. Bij luisterboekspecialist Rubinstein verscheen Ken jij Pippi Langkous?, een adaptatie van de prentenboekversie van het eerste boek over Pippi Langkous (het boek verscheen in 1945, het prentenboek in 1947). Het prentenboek is in hoofdzaak een voorstelling van de zonderlinge Pippi, hoe ze alles kan, en daarbij geen inperking door ouders hoeft te vrezen. Voor wie de films of de illustraties van Carl Hollander voor ogen heeft, is het wel even schrikken: Pippi, Tommy en Anika zijn zo klein! Ingrid Nyman (1916-1959), die ook al het grotere boek had geïllustreerd, tekende koddige figuurtjes met grote hoofden en ogen, en schots en scheve kamers in felle, contrastieve kleuren. De vele tekeningen zitten vol vrolijke details en grapjes. Nyman beklemtoonde het ondeugende plezier da…Lees verder
Bundeling van drie verhalen over de belevenissen van een groepje kinderen rondom de drie boerderijen van Bolderburen. Het verhaal 'Kerstmis in Bolderburen' is eerder als prentenboek in een andere vertaling verschenen onder de titel 'Winter in Bolderburen'. Kennelijk zijn er verschillende stromingen rondom de meesterwerken van deze beroemde schrijfster, waarvan deze degene is die zowel de illustraties als de vertaling zo oorspronkelijk mogelijk willen houden. Mooi uitgevoerd voorleesboek met op glanzend papier veel sfeervolle prenten. De ik-verhalen zijn opgetekend vanuit Lisa, die in kabbelende bewoordingen de ouderwetse, gezellige, wat oubollige (rijstebrij, peperkoek, korenschoven) sfeer weergeeft van spelende kinderen die hooguit wat gewaagde capriolen uithalen. De verhalen spelen in een wereld ver weg van de grote stad. Ook afzonderlijk te gebruiken, aangezien elk verhaal begint met ongeveer dezelfde situatieschets. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren (Zweedse uitspraak: [ˈastrɪd ˈlɪŋɡreːn]), geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson (Näs (bij Vimmerby), 14 november 1907 – Stockholm, 28 januari 2002) was een Zweedse schrijfster van verhalen voor zowel kinderen als volwassenen.

Levensloop en gezinsleven

Ericsson groeide op nabij Vimmerby in Småland in het zuiden van Zweden, op de boerderij Näs die haar ouders, Samuel August Ericsson (1875-1969) en Johanna Sofia Hanna Jonsson (1879-1961), pachtten. Astrid was hun tweede kind. Ze had een oudere broer, Gunnar (1906-1974), en later twee jongere zussen, Stina (1911-2002, getrouwd met Hergin) en Ingegerd (1916-1997).

Toen ze 18 jaar oud was en journaliste in opleiding bij de lokale krant Vimmerbytidningen, werd ze zwanger. De vader van het kind, de hoofdredacteur van de krant, wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit aanzoek af en verhuisde naar Stockholm. Haar kind, een zoon die …Lees verder op Wikipedia

Suggesties