Boek
Nederlands

Als ik jou was ...

Babette Cole (auteur)
+1
Als ik jou was ...
×
Als ik jou was ... Als ik jou was ...

Als ik jou was ...

Babette Cole (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Eefje door papa naar bed wordt gebracht, fantaseren ze hoe het zou zijn als de rollen tussen hen zouden zijn omgekeerd. Prentenboek met waterverfschilderingen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Fantaseren
Titel
Als ik jou was ... / tekst en ill. Babette Cole
Auteur
Babette Cole
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
If I were you
Uitgever
Amsterdam: Zirkoon, 2008
[25] p. : ill.
ISBN
9789052474175 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Fantaseren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Humoristisch prentenboek over het kleine meisje Eefje dat door papa naar bed wordt gebracht. Op de opmerking van papa 'Als ik jou was, zou ik maar lekker gaan slapen' ontspint zich een mal gesprek tussen vader en dochter, waarin de rollen tussen hen worden omgekeerd. Zo kan Eefje lekkere chocoladevla eten, terwijl papa de pap niet mag laten staan. Eefje rijdt met papa, gekleed in haar roze balletkleren, in de buggy rond, terwijl de buren giechelend toekijken. Papa op zijn beurt vindt het heerlijk dat hij lekker televisie kan kijken, terwijl Eefje moet poetsen en wassen. De dynamische paginagrote tekeningen zijn met waterverf ingekleurd in zachte pasteltinten. Op elke pagina staan enkele regels tekst op rijm in een duidelijk lettertype met schreef in verschillende groottes. Prentenboek in oblongformaat met stevig, glanzend omslag. Aan de binnenkant van het omslag staan vele kleine tekeningetjes van Eefje, die papa, gekleed in balletjurk, voortduwt in de buggy. Leuk kijk- en voorleesboe…Lees verder

Als ik jou was ...

Papa stopt Eefje in bed met de woorden: Als ik jou was, zou ik lekker gaan slapen. Dat zet Eefje aan het denken. Ze ziet papa al in haar balletjurk dansen. Deze outfit zal de papa trouwens de hele tijd sieren, op alle prenten tot hij in het bad gestopt wordt. Eefje zegt dat ze zou voorlezen als zij papa was en dan lekker naar beneden zou gaan en grote-mensen-dingen gaan doen. Gezeten op het bed bedenken papa en Eefje afwisselend wat ze zouden doen als zij 'jou' waren. Dat wordt allemaal hilarisch getekend en de tekst rijmt ook. Maar aan het eind van het fantasiespelletje besluit Eefje Papa, als ik jou was ... dan zou ik ook het liefst mij willen zijn! En ze kruipt tevreden onder haar dekbed. En papa? Die sluipt naar de deur om grote-mensen-dingen te gaan doen. Dit is een knotsgek en teder papa-boek. Ideaal om voor te lezen en samen in te kijken voor het slapen gaan.