Boek
Nederlands
Korte beschrijvingen van hoe vrede in de wereld van mens, dier en natuur eruit zou kunnen zien. Prentvertelling met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Vrede
Auteur
Baptiste Paul Miranda Paul
Illustrator
Estelí Meza
Vertaler
M.E. Ander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Peace
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2022 | Andere uitgaven
[32] p. : ill.
ISBN
9789051169201 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een zachtaardig en inclusief prentenboek over wereldvrede. In korte aforistische uitspraken wordt beschreven hoe vrede iets kleins kan zijn, zoals in de vorm van een knuffel, maar ook iets groots, door dapperheid en goede daden. De uitspraken worden omlijst door kunstzinnige en uitbundige kleurenillustraties waarin kinderen van allerlei verschillende afkomsten zorgen voor elkaar, en voor dier en natuur. Bepaalde dieren die in het boek voorkomen leven in Mozambique, waar door een oorlog tussen 1977 en 1992 ongeveer negentig procent van de wilde dieren omkwam. Andere dieren zijn vredessymbolen uit culturen van over de hele wereld. Baptiste Paul groeide op in Saint Lucia. Hij houdt van sporten, brandt zijn eigen koffie en schrijft kinderboeken. Miranda Paul heeft al ruim tien boeken op haar naam staan en kreeg verschillende internationale onderscheidingen. Ze is medeoprichter van de organisatie We Need Diverse Books. Vanaf ca. 6 jaar.

Vrede

Vrede is een woord met veel betekenissen. Soms is het heel simpel om vrede te krijgen, soms wat moeilijker, soms moet je luisteren, soms moet je groeten en soms moet je gewoonweg je hart open stellen en ervaar je vrede. Naast vrede tussen mensen, wil dit boek ook de aandacht vestigen op het belang van vrede voor en met dieren.In dit boek geen dure woorden voor vrede, geen ingewikkelde definities en zware opdrachten. Vrede wordt als iets heel doodgewoon en toch bijzonder voorgesteld, dat is het mooie aan dit boek: de voorstelling van vrede. Het gebeurt op zo een warme, toegankelijke manier dat je helemaal vredevol bent wanneer je de laatste bladzijde van het boek omslaat – wat daarenboven nog eens openklapbare bladzijde is. De tekst is zeer sumier, maar elk woord is zo goed gekozen en geplaatst dat het alleszeggend is. De zachte sfeer van de tekst wordt volledig aangevuld met de zeer eigenwijze tekeningen van Esteli Meza. Je ervaart de illustrat…Lees verder