Boek
Nederlands

Anders denken, anders leven : hoe onze gedachten ons leven bepalen

Barbara Berger (auteur)
+1
Anders denken, anders leven : hoe onze gedachten ons leven bepalen
×
Anders denken, anders leven : hoe onze gedachten ons leven bepalen Anders denken, anders leven : hoe onze gedachten ons leven bepalen

Anders denken, anders leven : hoe onze gedachten ons leven bepalen

Onderwerp
Levenskunst
Titel
Anders denken, anders leven : hoe onze gedachten ons leven bepalen
Auteur
Barbara Berger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mental technology
Uitgever
Amsterdam: Forum, 2005
135 p.
ISBN
90-225-4130-4
Plaatsingssuggestie
172 (SISO) Persoonlijkheid ; Zelfontplooiing (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De oorspronkelijke titel luidt: Mentale technologie -- Software voor je hardware, en omvat twee delen: theorie en praktijk.

De theorie bestaat uit tien mentale wetten en mentale technologie. Die wetten gaan voornamelijk over oorzaak en gevolg en de vrije wil, over hoe je gedachten je werkelijkheid bepalen, hoe je emoties je denken bepalen, en hoe je je aandacht op positieve dingen kunt richten. De auteur gaat uit van het tegenwoordig aan populariteit winnende idee dat denken op zich creatief is en dat onze gedachten zich in de uiterlijke wereld manifesteren. Als je weet hoe de geest werkt, en de manieren kent om je mentale patronen te doorbreken, kun je de ondersteunende gedachten cultiveren die je leven een positieve wending kunnen geven.

In deel twee beschrijft Berger hoe je deze mentale technologie in het dagelijkse leven kunt toepassen in drie stappen. Stap één bestaat uit een mentaal dieet waarbij je een week niet mag toegeven aan enige negatieve vorm van den…Lees verder
De auteur, Amerikaans-Scandinavisch publicist, gaat ervanuit dat het de gedachten zijn die de ervaringen scheppen. In het eerste deel gaat ze in op de 'mentale technologie', waaraan deze gedachten onderworpen zijn. Omdat het hierbij gaat om bepaalde wetmatigheden (oorzaak en gevolg, vrije wil, individualisatie, emotie, etc.) is het mogelijk om invloed uit te oefenen op gedachten en geest. Het tweede deel geeft aan hoe de kracht van de geest in de praktijk kan worden gebruikt. De eerste stap is het signaleren van bepaalde mentale patronen en de tweede is deze in overeenstemming brengen met de werkelijkheid. Tenslotte wordt het dan mogelijk deze kennis in praktijk te brengen, waardoor de hele persoon in harmonie zal zijn met de werkelijkheid. Het idee van gedachten die ervaringen scheppen, is niet nieuw, maar wordt hier op een duidelijke en voor een relatief breed publiek toegankelijke manier voor het voetlicht gebracht.