Boek
Nederlands

Iris en Valentine : hilarische e-mailcorrespondentie tussen twee hartsvriendinnen

+1
Iris en Valentine : hilarische e-mailcorrespondentie tussen twee hartsvriendinnen
×
Iris en Valentine : hilarische e-mailcorrespondentie tussen twee hartsvriendinnen Iris en Valentine : hilarische e-mailcorrespondentie tussen twee hartsvriendinnen

Iris en Valentine : hilarische e-mailcorrespondentie tussen twee hartsvriendinnen

Twee vriendinnen, de een in Londen en de ander in Delft, maken een woelige periode door in hun relaties en op hun werk. Zij sturen elkaar bijna dagelijk een e-mail waarin zij elkaar op de hoogte houden.
Onderwerp
Vriendschap, Vrouwen
Titel
Iris en Valentine : hilarische e-mailcorrespondentie tussen twee hartsvriendinnen
Auteur
Barbara M. Veenman Jacqueline Zirkzee
Taal
Nederlands
Uitgever
Schoorl: Conserve, 2005
229 p.
ISBN
90-5429-212-1

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Iris woont als professioneel violiste in Londen, terwijl Valentine met man, kind en carrière in Delft leeft. Hun levenslange vriendschap wordt in tijden dat zij niet bij elkaar zijn door intensief e-mailverkeer voortgezet. Gedurende enkele maanden volgt de lezer hun perikelen rond liefdes, huizen, werk, vriendschap en familie. Vlotte, onderhoudende babbels met een grote mate van hekenbaarheid voor (jonge) vrouwen. De gekozen vorm is een frisse manier om aloude thema's vanuit wisselend perspectief te beschrijven. De twee auteurs (de een theoloog en docente, de ander een historica) hebben elkaar leren kennen tijden de gezamenlijke perspresentatie van hun meest recencte historische romans*. Deze fictieve e-mailcorrespondentie tussen twee vriendinnen is een Nederlandse variant op de populaire 'chicklit'. Volle bladspiegel, kleine druk.

Over Barbara M. Veenman

Barbara M. Veenman (Rotterdam, 1962) is een Nederlandse, remonstrantse theologe en auteur van historische romans en verhalenbundels.

Levensloop

Veenman verwierf bekendheid met haar debuutroman Vergeten Farao, over de monotheïstische farao Echnaton en diens zoon Toetanchamon. Na Vergeten Farao verschenen Hatsjepsoet (over de vrouwelijke farao Hatsjepsoet) en Het briesende Nijlpaard, die tezamen een kroniek vormen van Egyptes achttiende dynastie.

In 2013 verscheen het eerste boek uit de Hemelpoorttrilogie, een Young Adult-reeks over engelen. In het Algemeen Dagblad van 15 april 2014 werd Veenman omschreven als 'de Nederlandse J.K. Rowling'.

In 2001 zong Veenman tevens mee in de Nederlandse première van Philip Glass' opera over de farao Echnaton.

Wat opleiding aangaat, volgde Veenman eerst de pedagogische academie en werkte ze vervolgens in het onderwijs. Op haar 33e begon ze pas aan …Lees verder op Wikipedia