Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Lilly

Barbara M. Veenman (auteur), Erik Kriek (illustrator)
+1
Lilly
×
Lilly Lilly
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Lilly (16, ik-figuur) is verliefd op Raphael en ze gaan binnenkort op schoolreis naar Rome en Pompeï. Dan doen er zich weer vreemde dingen voor. Zijn de demonen die in dienst zijn van Lucifer weer terug? Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Engelen, Demonen
Titel
Lilly
Auteur
Barbara M. Veenman
Illustrator
Erik Kriek
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Schoorl: Conserve, 2015
278 p. : ill.
ISBN
9789054293835 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 33 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De rust lijkt weergekeerd nadat Lilly in het voorgaande deel* het tweede ontbrekende stuk van de hemelpoort heeft gevonden. Het leven is goed, ze is verliefd op Raphael en ze gaan binnenkort op schoolreis naar Rome en Pompeï. Dan doen er zich weer vreemde dingen voor. Bij een hypnose-sessie bij de moeder van een klasgenootje loopt het helemaal uit de hand. Zijn de demonen die in dienst zijn van Lucifer weer terug? Lilly en haar vrienden besluiten in Pompeï op zoek te gaan naar het laatste ontbrekende stuk van de hemelpoort. Redelijk spannend, met humor geschreven verhaal. De karaktertekening van de hoofdpersonen is goed, de rest wordt alleen getypeerd. De donkere zwart-witillustraties voegen niets toe. Laatste deel uit de 'Hemelpoorttrilogie'. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Barbara M. Veenman

Barbara M. Veenman (Rotterdam, 1962) is een Nederlandse, remonstrantse theologe en auteur van historische romans en verhalenbundels.

Levensloop

Veenman verwierf bekendheid met haar debuutroman Vergeten Farao, over de monotheïstische farao Echnaton en diens zoon Toetanchamon. Na Vergeten Farao verschenen Hatsjepsoet (over de vrouwelijke farao Hatsjepsoet) en Het briesende Nijlpaard, die tezamen een kroniek vormen van Egyptes achttiende dynastie.

In 2013 verscheen het eerste boek uit de Hemelpoorttrilogie, een Young Adult-reeks over engelen. In het Algemeen Dagblad van 15 april 2014 werd Veenman omschreven als 'de Nederlandse J.K. Rowling'.

In 2001 zong Veenman tevens mee in de Nederlandse première van Philip Glass' opera over de farao Echnaton.

Wat opleiding aangaat, volgde Veenman eerst de pedagogische academie en werkte ze vervolgens in het onderwijs. Op haar 33e begon ze pas aan …Lees verder op Wikipedia