Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Raaf

Barbara M. Veenman (auteur), Erik Kriek (illustrator)
+1
Raaf
×
Raaf Raaf
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als haar moeder is overleden, gaat Lilly (15, ik-figuur) bij haar vader op het platteland wonen. 's Nachts wordt ze door een monster aangevallen. Gelukkig schiet de mysterieuze Raphael haar te hulp. Maar wie is hij? Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Engelen, Demonen
Titel
Raaf
Auteur
Barbara M. Veenman
Illustrator
Erik Kriek
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Schoorl: Conserve, 2013
252 p. : ill.
ISBN
9789054293477 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 47 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nadat haar moeder is gestorven aan kanker, gaat de vijftienjarige Lilly (ik-figuur) bij haar vader wonen op het platteland. Ze maakt al snel een paar vrienden en leert omgaan met haar verstrooide vader. Het dorpje is echter niet zo rustig als het lijkt. Wanneer Lilly ’s nachts wordt geplaagd door een monster, kan ze alle hulp goed gebruiken. Gelukkig is er de schuchtere jongen Raphael die een oogje in het zeil houdt. Hij is ook nieuw in het dorp en heeft veel kennis over paranormale zaken. De auteur schreef eerder al historische romans en verhalen en werkte samen met Jacqueline Zirkzee aan 'Iris & Valentine'. Met dit boek verkent de auteur jeugdboekenland. Het heeft historische en theologische elementen, gegoten in een spannend en goed geschreven verhaal voor jongeren. Lilly is een mooi uitgewerkt personage. Het verhaal wordt rustig opgebouwd en de zinnen, met veel bijzinnen, zijn altijd vakkundig geconstrueerd en vlot leesbaar. Het taalgebruik zorgt voor een gemiddelde moeilijkheidsg…Lees verder

Over Barbara M. Veenman

Barbara M. Veenman (Rotterdam, 1962) is een Nederlandse, remonstrantse theologe en auteur van historische romans en verhalenbundels.

Levensloop

Veenman verwierf bekendheid met haar debuutroman Vergeten Farao, over de monotheïstische farao Echnaton en diens zoon Toetanchamon. Na Vergeten Farao verschenen Hatsjepsoet (over de vrouwelijke farao Hatsjepsoet) en Het briesende Nijlpaard, die tezamen een kroniek vormen van Egyptes achttiende dynastie.

In 2013 verscheen het eerste boek uit de Hemelpoorttrilogie, een Young Adult-reeks over engelen. In het Algemeen Dagblad van 15 april 2014 werd Veenman omschreven als 'de Nederlandse J.K. Rowling'.

In 2001 zong Veenman tevens mee in de Nederlandse première van Philip Glass' opera over de farao Echnaton.

Wat opleiding aangaat, volgde Veenman eerst de pedagogische academie en werkte ze vervolgens in het onderwijs. Op haar 33e begon ze pas aan …Lees verder op Wikipedia