Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Sam

Barbara M. Veenman (auteur), Erik Kriek (illustrator)
Lilly (16, ik-figuur) heeft verdriet omdat Raphael verdwenen is. Ze wordt alsmaar door monsters met groene ogen gevolgd en het lijkt alsof Raphael nog over haar waakt. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Engelen, Demonen
Titel
Sam
Auteur
Barbara M. Veenman
Illustrator
Erik Kriek
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Schoorl: Conserve, 2014
252 p. : ill.
ISBN
9789054293590 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lilly (16, ik-figuur) heeft liefdesverdriet omdat haar vriend Raphael verdwenen is. Na een aantal maanden besluit ze om haar leven weer op te pakken en naar school te gaan. Ze wordt alsmaar door monsters met groene ogen gevolgd en het lijkt alsof Raphael (een engel die naar de aarde is afgedaald) nog in de buurt is om over haar te waken. Redelijk boeiend en spannend verhaal waarin vooral de gebeurtenissen centraal staan. De karaktertekening van de hoofdpersoon is goed, maar de overige figuren blijven aan de oppervlakte. De ontknoping wordt snel en succesvol afgehandeld. Het geheel draait om het vinden van een tweede steen van de hemelpoort. Het taalgebruik is soms wat uitleggerig en zinnen zijn af en toe vreemd en lang samengesteld. Tweede deel uit de 'Hemelpoorttrilogie', vervolg op 'Raaf'*, niet los te lezen. De zeer eenvoudige zwart-witillustraties voegen niets toe aan het verhaal. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Barbara M. Veenman

Barbara M. Veenman (Rotterdam, 1962) is een Nederlandse, remonstrantse theologe en auteur van historische romans en verhalenbundels.

Levensloop

Veenman verwierf bekendheid met haar debuutroman Vergeten Farao, over de monotheïstische farao Echnaton en diens zoon Toetanchamon. Na Vergeten Farao verschenen Hatsjepsoet (over de vrouwelijke farao Hatsjepsoet) en Het briesende Nijlpaard, die tezamen een kroniek vormen van Egyptes achttiende dynastie.

In 2013 verscheen het eerste boek uit de Hemelpoorttrilogie, een Young Adult-reeks over engelen. In het Algemeen Dagblad van 15 april 2014 werd Veenman omschreven als 'de Nederlandse J.K. Rowling'.

In 2001 zong Veenman tevens mee in de Nederlandse première van Philip Glass' opera over de farao Echnaton.

Wat opleiding aangaat, volgde Veenman eerst de pedagogische academie en werkte ze vervolgens in het onderwijs. Op haar 33e begon ze pas aan …Lees verder op Wikipedia