Een kleine crimineel moet om vrij te komen uit de gevangenis infiltreren in de bende van een gevaarlijke psychopaat
Titel
Kiss of death
Regisseur
Barbet Schroeder
Scenarist
Richard Price 1949-
Acteur
David Caruso Nicolas Cage Samuel L. Jackson
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2001 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1995
Speelduur
ca. 96 min.
EAN
8712626009917

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse misdaadfilm uit 1995 van Babet Schroeder (Single white female, Reversal of fortune). De film is een remake van een bekende 'film noir' uit 1947 van Henry Hathaway. David Caruso (CSI: Miami, China girl) speelt een kleine autodief die op het rechte pad probeert te blijven maar toch weer in de gevangenis belandt. Om vrij te komen moet hij in een bende infiltreren. Zijn tegenstander is een gevaarlijke psychopaat, gespeeld door Nicolas Cage (Wild at heart, Raising Arizona). Verder spelen o.a. mee Samual Jackson en Helen Hunt. Een degelijke actiefilm, met veel grimmig geweld en een sterke cast. BBC Movie Revies geeft 3 (van 5) sterren.

Over Barbet Schroeder

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Barbet Schroeder (Teheran, 26 augustus 1941) is een Frans-Zwitsers filmregisseur en -producent.

Schroeder werd geboren in Teheran als zoon van een Zwitserse geoloog en een Duitse arts. Hij begon zijn loopbaan als producent van de films van Éric Rohmer. Als regisseur brak hij door met de misdaadfilm Reversal of Fortune (1990). Acteur Jeremy Irons won voor zijn acteerprestatie in deze prent de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. Ook met de thriller Single White Female (1992) oogstte Schroeder succes.

Filmografie (selectie)

  • 1969: More
  • 1972: La Vallée
  • 1974: Général Idi Amin Dada (documentaire)
  • 1976: Maîtresse
  • 1978: Koko, le gorille qui parle (documentaire)
  • 1984: Tricheurs
  • 1987: Barfly
  • 1990: Reversal of Fortune
  • 1992: Singl…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek