Dvd
Engels

Single white female

Barbet Schroeder (regisseur), John Lutz (naar het werk van), Don Roos (scenarist)
Allie besluit, nadat zij haar ontrouwe vriend de deur heeft gewezen, een huisgenote te nemen die aanvankelijk een goede vriendin lijkt maar allengs meer en meer op haar gaat lijken en haar plaats wil innemen
Titel
Single white female / dir. by Barbet Schroeder ; screenplay by Don Roos ; based upon the novel SWF seeks same by John Lutz
Regisseur
Barbet Schroeder
Naar het werk van
John Lutz
Scenarist
Don Roos
Taal
Engels
Uitgever
Hilversum: Columbia Tristar Home Video, 1998
1 dvd-video
Oorspr. opname
1997
Speelduur
104 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans Ondertiteling : Engels, Frans, Nederlands, Arabisch
EAN
8712609727012

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse thriller uit 1992 van Barbet Schroeder. In de hoofdrollen spelen Bridget Fonda en Jennifer Jason Leigh. Thriller in de stijl van Fatal attraction, The hand that rocks the cradle etc. Een jonge carrièrevrouw, Allie, die zojuist haar ontrouwe vriend de deur gewezen heeft, zoekt een huisgenote. Met de nieuwe huisgenote raakt ze goed bevriend maar deze blijkt hoe langer hoe meer haar te willen imiteren. Uiteindelijk heeft ze hetzelfde kapsel, draagt ze haar kleren en probeert ze ook haar vriend af te pakken. Als Allie ontdekt dat ze met een psychopate te doen heeft, ontstaat er een strijd waarbij een aantal doden vallen. Volgens de NRC: 'Een stijlvolle thriller', maar met '(...) een climax waar geen eind aan lijkt te komen. (...) er valt veel te genieten van geraffineerd spel van beide actrices.'

Over Barbet Schroeder

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Barbet Schroeder (Teheran, 26 augustus 1941) is een Frans-Zwitsers filmregisseur en -producent.

Schroeder werd geboren in Teheran als zoon van een Zwitserse geoloog en een Duitse arts. Hij begon zijn loopbaan als producent van de films van Éric Rohmer. Als regisseur brak hij door met de misdaadfilm Reversal of Fortune (1990). Acteur Jeremy Irons won voor zijn acteerprestatie in deze prent de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. Ook met de thriller Single White Female (1992) oogstte Schroeder succes.

Filmografie (selectie)

  • 1969: More
  • 1972: La Vallée
  • 1974: Général Idi Amin Dada (documentaire)
  • 1976: Maîtresse
  • 1978: Koko, le gorille qui parle (documentaire)
  • 1984: Tricheurs
  • 1987: Barfly
  • 1990: Reversal of Fortune
  • 1992: Singl…Lees verder op Wikipedia