Als de overwerkte Bob Munro vanwege een veeleisende baas de geplande vakantie naar Hawai͏̈ niet door kan laten gaan, neemt hij zijn verwende vrouw en kinderen mee in een grote 'luxe' camper naar Colorado
Titel
RV
Regisseur
Barry Sonnenfeld
Acteur
Robin Williams 1951-2014
Componist
James Newton Howard 1951-
Taal
Engels
Parallelle titel
RV
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
94 min.
Aantekening
Ondertiteling: o.a. Nederlands, Engels, Frans Taalkeuze: Engels, Frans
EAN
8712609683608

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse komedie van Barry Sonnenfeld (The Addams family, Men in black) uit 2006, met Robin Williams, Cheryl Hines, Jeff Daniels e.a. Als de overwerkte Bob Munro vanwege een veeleisende baas de geplande vakantie naar Hawaï niet door kan laten gaan, neemt hij zijn verwende vrouw en kinderen mee in een grote 'luxe' camper naar Colorado. Bob denkt de sfeer in het gezin te kunnen verbeteren, maar onderweg overkomt ze de ene na de andere ramp en Bob krijgt daar uiteraard de schuld van. Op een kampeerterrein ontmoeten ze het irritant vrolijke gezin van Travis Gornicke, die ze maar niet van zich af kunnen schudden. Digby Lewis (BBC Movie Reviews,i) geeft 3 (van 5) sterren: '(...) a surprisingly entertaining, if predictable comedy. (...) Robin Williams gives a refreshingly entertaining performance.'

Over Barry Sonnenfeld

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Barry Sonnenveld (New York, 1 april 1953) is een Amerikaanse filmregisseur. Hij begon zijn carrière als cameraman voor de Coen Brothers. Later regisseerde en produceerde hij big-budget films als Men in Black en Wild Wild West. Opmerkelijk is dat hij tijdens het regisseren op een paard zit en hij heeft toegegeven dat hij minstens 1 keer over moet geven tijdens de opnames.

Filmografie

Als regisseur

  • The Addams Family – 1991
  • Addams Family Values – 1993
  • For Love or Money - 1993
  • Get Shorty - 1995
  • Men in Black - 1997
  • Wild Wild West - 1999
  • Men in Black II - 2002
  • Big Trouble - 2002
  • RV - 2006
  • Men in Black III - 2012
  • Nine Lives - 2016

Als cameraman

Suggesties