Boek
Nederlands

Licht in de tunnel : Emiel, ridder van de mijn

Bart Demyttenaere (auteur), Joachim Sneyers (illustrator)
+1
Licht in de tunnel : Emiel, ridder van de mijn
×
Licht in de tunnel : Emiel, ridder van de mijn Licht in de tunnel : Emiel, ridder van de mijn

Licht in de tunnel : Emiel, ridder van de mijn

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Emiel (12) droomt ervan om mijnwerker te worden, net als zijn vader. Met enkele zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Mijnwerkers
Titel
Licht in de tunnel : Emiel, ridder van de mijn
Auteur
Bart Demyttenaere
Illustrator
Joachim Sneyers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
127 p. : ill.
ISBN
9789044847697 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een historisch jeugdboek over een jongen die droomt van een avontuur onder de grond. Emiel (12) is als kleine jongen gefascineerd door ridders. Wanneer hij wat ouder is, wil hij het liefst net als zijn vader een mijnwerker worden. Net als een ridder heeft een mijnwerker veel moed nodig. In vriendelijke, wat ouderwetse stijl geschreven. Met enkele zwart-witillustraties. Bart Demyttenaere (Kalemie, 1963) is een alom bekende Belgische schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meer dan veertig boeken. Geschikt voor lezers vanaf ca. 9 jaar.

Over Bart Demyttenaere

Bart Demyttenaere (Albertstad (Congo), 20 juli 1963) is een Vlaams auteur.

Biografie

Demyttenaere werd geboren in Congo maar woonde het grootste deel van zijn jeugd in Beringen. Hij studeerde voor onderwijzer aan de normaalschool van Bokrijk. Na zijn studies vertrok hij voor vier jaar naar zijn geboorteland om er te gaan werken.

In 1995 schreef hij zijn eerste kinderboek, Frederiks geheim, dat werd bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Demyttenaere schrijft zowel jeugdboeken, dichtbundels als volwassenenboeken. Men vindt geregeld stukjes van hem terug in de tijdschriften Zonnestraal en Doremi, maar hij waagt zich ook aan toneel en non-fictie.

De verhalen van Demyttenaere zijn meestal humoristisch, zoals zijn reeks over "Gijs en Lise". Het vierde boek uit deze reeks werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Toch schrijft hij ook over thema's als de dood. Een ster voor Am…Lees verder op Wikipedia

Suggesties