Boek
Nederlands

Nu niet !

Bart Demyttenaere (auteur), Rocío Del Moral (illustrator)
Tom verveelt zich. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Vervelen
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Nu niet ! / tekst Bart Demyttenaere ; tek. Rocio Del Moral
Auteur
Bart Demyttenaere
Illustrator
Rocío Del Moral
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Standaard, 2002
[20] p. : ill.
ISBN
90-76-90089-2

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tom verveelt zich, maar wil toch niet op z'n kleine zusje passen. Bij het zoeken naar vertier stuit hij op onwil bij zijn omgeving en als hij dat zat is en gaat lezen, scheurt z'n zusje zijn boek kapot. Met z'n neus in de lucht gaat hij naar bed, iedereen die uiteindelijk toch wat met hem wil, achter zich latend. Stevig gebonden boekje met levensechte, kleurrijke verftekeningen over een herkenbare situatie, die op een grappige manier wordt vormgegeven. De tekst is geheel in AVI-1 geschreven, hetgeen knap genoemd mag worden. Een overzichtelijke bladspiegel met een wat goedkoop aandoende letter (en een rare s) maken het boekje geschikt voor beginnende lezertjes vanaf 6 jaar, die wel kunnen struikelen over enkele Vlaamse uitdrukkingen. Het onderwerp is leeftijdsloos.

Over Bart Demyttenaere

Bart Demyttenaere (Albertstad (Congo), 20 juli 1963) is een Vlaams auteur.

Biografie

Bart Demyttenaere werd geboren in Congo, maar woonde voor het grootste deel van zijn jeugd in Beringen. Hij studeerde voor onderwijzer aan de normaalschool van Bokrijk. Na zijn studies vertrok hij voor vier jaar naar zijn geboorteland om er te gaan werken.

In 1995 schreef hij zijn eerste kinderboek, "Frederiks Geheim" (Standaard), dat werd bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Bart Demyttenaere schrijft zowel jeugdboeken, dichtbundels als volwassenenboeken. Men vindt geregeld stukjes van hem terug in Zonnestraal en Doremi, maar hij waagt zich ook aan toneel en non-fictie.

De verhalen van Bart Demyttenaere zijn meestal grappig, zoals zijn reeks over "Gijs en Lise" (Standaard). Het vierde boek uit deze reeks werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Toch schrijft hij ook over thema's als de dood. "Een ster voo…Lees verder op Wikipedia