Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Stijn wil mooi zijn

Bart Demyttenaere (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
Het is lente; daarom wil Stijn het varkentje gek doen. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 3
Titel
Stijn wil mooi zijn / Bart Demyttenaere ; met tek. van Georgien Overwater
Auteur
Bart Demyttenaere
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2001
29 p. : ill.
ISBN
90-317-1759-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vrolijk, wat gek verhaal over Stijn het varkentje dat omdat het lente is mooi wil zijn en gek wil doen. Hij krijgt hulp van allerlei dieren met een verrassend resultaat. Fantasieverhaal met korte eenvoudige, enkelvoudige zinnen met een aantal meerlettergrepige woorden. Overzichtelijke bladspiegel, duidelijk schreeflettertype en interpunctie. Veel directe rede en herhalingen in de tekst die is aangepast aan de jonge beginnende lezer. De tekst staat op de ene pagina, een passende illustratie op de andere. Het zijn sfeervolle aquarellen in doorschijnende kleuren; de figuurtjes hebben donkere schetsmatige contouren. De harde matglanzende kaft is voorzien van een gekleurde plaat. Geschikt voor de leeftijd vanaf 4 jaar om voor te lezen, om zelf het lezen te oefenen vanaf 7 jaar.

Over Bart Demyttenaere

Bart Demyttenaere (Albertstad (Congo), 20 juli 1963) is een Vlaams auteur.

Biografie

Bart Demyttenaere werd geboren in Congo, maar woonde voor het grootste deel van zijn jeugd in Beringen. Hij studeerde voor onderwijzer aan de normaalschool van Bokrijk. Na zijn studies vertrok hij voor vier jaar naar zijn geboorteland om er te gaan werken.

In 1995 schreef hij zijn eerste kinderboek, "Frederiks Geheim" (Standaard), dat werd bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Bart Demyttenaere schrijft zowel jeugdboeken, dichtbundels als volwassenenboeken. Men vindt geregeld stukjes van hem terug in Zonnestraal en Doremi, maar hij waagt zich ook aan toneel en non-fictie.

De verhalen van Bart Demyttenaere zijn meestal grappig, zoals zijn reeks over "Gijs en Lise" (Standaard). Het vierde boek uit deze reeks werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Toch schrijft hij ook over thema's als de dood. "Een ster voo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties