Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tussen de regels : achter de muren van een slotklooster

Bart Demyttenaere (auteur), Marco Mertens (fotograaf)
+1
Tussen de regels : achter de muren van een slotklooster
×
Tussen de regels : achter de muren van een slotklooster Tussen de regels : achter de muren van een slotklooster

Tussen de regels : achter de muren van een slotklooster

Interviews met benedictijner monniken van de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken bij Brugge (België).
Titel
Tussen de regels : achter de muren van een slotklooster
Auteur
Bart Demyttenaere
Fotograaf
Marco Mertens
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2015
159 p. : ill.
ISBN
9789059086807 (paperback)
Plaatsingssuggestie
245.4 (SISO) Christendom ; Kloosterorden (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zeventien portretten: de monnikengemeenschap van de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken bij Brugge (België) wordt in dit vlotlezende boek door Bart Demyttenaere trefzeker neergezet. 'Topfotograaf Marco Mertens stak zijn ziel in de sprekende portretten', aldus het omslag. Wie de foto's (merendeels in kleur) bewondert, zal dit toegeven. Maar even sprekend is de geschreven tekst die laat kennismaken met de huidige communiteit van een abdij die vijftig jaar geleden nog tweehonderd monniken telde en missioneerde in Brazilië, Belgisch Congo, India en tot in China. Al die activiteiten behoren tot het verleden. De abdijschool bloeit nog, maar daaraan werkt slechts één monnik mee. Toch getuigt dit toegankelijk interviewboek van krachtige vitaliteit en gelovig vertrouwen. Een ruim lezerspubliek van oud tot jong kan hier levensecht kennismaken met wat monniken beweegt, en leert hen kennen met hun zo heel verschillende achtergrond en aanleg.

Over Bart Demyttenaere

Bart Demyttenaere (Albertstad (Congo), 20 juli 1963) is een Vlaams auteur.

Biografie

Bart Demyttenaere werd geboren in Congo, maar woonde voor het grootste deel van zijn jeugd in Beringen. Hij studeerde voor onderwijzer aan de normaalschool van Bokrijk. Na zijn studies vertrok hij voor vier jaar naar zijn geboorteland om er te gaan werken.

In 1995 schreef hij zijn eerste kinderboek, "Frederiks Geheim" (Standaard), dat werd bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Bart Demyttenaere schrijft zowel jeugdboeken, dichtbundels als volwassenenboeken. Men vindt geregeld stukjes van hem terug in Zonnestraal en Doremi, maar hij waagt zich ook aan toneel en non-fictie.

De verhalen van Bart Demyttenaere zijn meestal grappig, zoals zijn reeks over "Gijs en Lise" (Standaard). Het vierde boek uit deze reeks werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Toch schrijft hij ook over thema's als de dood. "Een ster voo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties