Boek
Nederlands
Tijdens hun vakantie beleven Gijs en Lise allerlei dwaze avonturen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Gezin, Vakantie
Titel
Vakantie
Auteur
Bart Demyttenaere Wouter Kersbergen
Illustrator
Leo Timmers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2002 | Andere uitgaves
90 p. : ill.
ISBN
9789002207020

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gijs en Lisa, broer en zus, zijn ondeugende kinderen die dwaze streken uithalen, waar hun ouders steeds weer van staan te kijken! Ieder hoofdstukje is een avontuur op zich, wat leidt tot een (grappige) climax en daarna stopt het abrupt; consequenties worden er niet aan verbonden. Zo worden autopapieren als toiletpapier gebruikt, wordt een tapijt verknipt voor een boomhut, en wordt papa's haar per ongeluk in de blauwe verf gezet. Kort en bondig van stijl, in de sfeer van Jip en Janneke maar lang niet van dat niveau. Het boek is eenvoudig geschreven in eenvoudige bewoordingen en korte zinnen. De vele geestige tekeningen in zwart-wit passen goed in het geheel. Gemakkelijk leesbaar voor niet te kritische lezertjes vanaf ca. 8 jaar, voorlezen vanaf ca. 6 jaar. Deel uit een serie van vier*.

Over Bart Demyttenaere

Bart Demyttenaere (Albertstad (Congo), 20 juli 1963) is een Vlaams auteur.

Biografie

Bart Demyttenaere werd geboren in Congo, maar woonde voor het grootste deel van zijn jeugd in Beringen. Hij studeerde voor onderwijzer aan de normaalschool van Bokrijk. Na zijn studies vertrok hij voor vier jaar naar zijn geboorteland om er te gaan werken.

In 1995 schreef hij zijn eerste kinderboek, "Frederiks Geheim" (Standaard), dat werd bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Bart Demyttenaere schrijft zowel jeugdboeken, dichtbundels als volwassenenboeken. Men vindt geregeld stukjes van hem terug in Zonnestraal en Doremi, maar hij waagt zich ook aan toneel en non-fictie.

De verhalen van Bart Demyttenaere zijn meestal grappig, zoals zijn reeks over "Gijs en Lise" (Standaard). Het vierde boek uit deze reeks werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Toch schrijft hij ook over thema's als de dood. "Een ster voo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties