Boek
Nederlands

Perron Europa : op reis met de trein

Bart Giepmans (auteur), Bonita van Lier (auteur), Gerdien Barnard (redacteur)
Reisgids met inspirerende routes en praktische tips om Europa te verkennen met de trein, aangevuld met persoonlijke reisverhalen van de auteurs. Met kleurenfoto’s.
Titel
Perron Europa : op reis met de trein / tekst, fotografie & eindredactie Bart Giepmans en Bonita van Lier ; eindredactie & correcties Gerdien Barnard
Auteur
Bart Giepmans Bonita van Lier
Redacteur
Gerdien Barnard
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Fjord, 2022
303 p. : ill.
ISBN
9789083014883 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Europa 993 (SISO) Europa (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een onderhoudende, persoonlijk getinte gids over treinreizen door Europa. Kriskras door Europa, in alle windrichtingen, liggen tienduizenden kilometers aan spoorlijnen. Reizen over het spoor is slow travel, het landschap zien veranderen, onderweg uitstappen wanneer je wilt en mensen ontmoeten. De auteurs zien de rozerode midzomernacht in Lapland, rijden in klassieke treinen door Schotland en Zwitserland en gaan tussendoor de natuur in. Met verhalen, praktische tips en wetenswaardigheden over reizen met de trein, de verschillende routes en de vele bestemmingen. Bijna alle routes die beschreven worden starten vanuit Nederland en België. ‘Perron Europa’ is vlot en toegankelijk geschreven. Met sfeervolle kleurenfoto’s van de reizen van de auteurs. Bart Giepmans en Bonita van Lier treinen allebei al zo'n dertig jaar dwars door Europa. Samen met het team van hun eigen website Railtripping.com schreven ze dit boek.