Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Morris : de jongen die de hond vond

Bart Moeyaert (auteur), Sebastiaan Van Doninck (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Morris gaat op de berg bij oma’s huis op zoek naar de ontsnapte hond Houdini. Net als hij hem gevonden heeft, begint het te sneeuwen. Houdini gaat er weer vandoor en Morris weet zich even geen raad, maar dan verschijnt in de witte sneeuw ineens een lotgenoot. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Morris : de jongen die de hond vond
Auteur
Bart Moeyaert
Illustrator
Sebastiaan Van Doninck
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
55 p. : ill.
ISBN
9789045128177 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een sprookjesachtig jeugdverhaal over de jonge Morris, die de berg bij oma’s huis op moet om de ontsnapte hond Houdini te zoeken. Net als hij hem gevonden heeft, begint het te sneeuwen en te waaien. Houdini gaat er weer vandoor en Morris weet zich even geen raad, maar dan verschijnt in de witte sneeuw ineens een lotgenoot: een jongen met een grote mond, met naast zich een reusachtige ram. In zachtaardige, poëtische stijl geschreven. Met sfeervolle paginavullende kleurenillustraties. Dit boek kun je ook in het theater beleven. De productie ging in september 2022 in première. Voor Morris componeerde Koen Brandt nieuwe muziek, Martine Tanghe brengt het verhaal, de muziek wordt uitgevoerd door Oxalys. Bart Moeyaert (Brugge, 1964) is een alom bekende Belgische auteur, acteur, vertaler en jeugdauteur. Hij schreef meer dan veertig boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Nienke van Hichtum-prijs, de Woutertje Pieterse Prijs en …Lees verder

Over Bart Moeyaert

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Bart Peter Boudewijn (Bart) Moeyaert (Brugge, 9 juni 1964) is een Belgisch schrijver.

Biografie

Bart Moeyaert groeide op als jongste van zeven zonen. Hij is vernoemd naar de hoofdpersoon van het boek Bartje van Anne de Vries. Zijn tweede en derde naam verwijzen naar de Belgische koning Boudewijn, die Moeyaerts peetoom was, zoals in België gebruikelijk is bij de jongste van zeven opeenvolgende zonen. Hij ging in het Sint-Leocollege in Brugge naar de lagere school, maar maakte er de middelbare school niet af. Hij volgde een opleiding aan de kunsthumaniora Sint-Lucasschool in Gent (1981), waar hij afstudeerde in 1983. Tot slot studeerde Moeyaert Nederlands, Duits en geschiedenis aan de lerarenopleiding Sint-Thomas in Brussel. Hij studeerde hier af in 1986. Het onderwerp van zijn afstudeerscriptie was het oeuvre van Aidan Chambers, een schrijver die de stijl van Moeyaert in belangrijke mate beïnvloed heeft.

Ondanks zijn lera…Lees verder op Wikipedia

Suggesties