Strip
Nederlands

Alleen op de wereld. Chavanon

Bart Proost (auteur), Hector Malot (naar het werk van)
Onderwerp
Weeskinderen, Zwervers
Titel
Alleen op de wereld. Chavanon / B. Proost ; naar de roman van Hector Malot
Auteur
Bart Proost
Naar het werk van
Hector Malot
Taal
Nederlands
Uitgever
Zedelgem: Saga, 2015 | Andere uitgaves
[64] p. : ill.
ISBN
9789085523932 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het verhaal van 'Alleen op de wereld' is al vele malen verstript en verfilmd. Deze verstripping kenmerkt zich door de uitermate woeste en sobere stijl in slechts drie kleuren, namelijk zwart, grijs en blauw. Hierdoor zal dit stripboek kinderen minder aanspreken. Verder zijn de vele close-ups, de enorme ogen en de simpele, maar sfeervolle achtergronden opmerkelijk. Door alle details overboord te gooien, krijgt de essentie van het verhaal meer kracht en blijft alleen de rauwe werkelijkheid over. Ook al is er nog maar een klein gedeelte van het oorspronkelijke verhaal verteld. Dit deel eindigt waar Remi met de hond Zerbino in het hooi slaapt in de molen. Het slot doet een vervolg vermoeden, ook al laat de auteur dat in het midden. Een album voor een klein publiek van stripliefhebbers.

Over Bart Proost

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pproost

Bart Proost (Turnhout, 4 oktober 1977) is een Vlaams striptekenaar die vooral gekend is om zijn stripreeks Alexander De Grote.

Vroege carrière

Proost studeerde Latijn-Wetenschappen in het Neerpeltse Sint-Hubertuscollege. Daarna behaalde hij zijn meesterschap in de Beeldende Kunsten (richting ‘Toegepaste Grafiek’) aan het PHL te Hasselt. Na zijn studies werkte hij tijdelijk als grafisch vormgever in Antwerpen en Overpelt. Sindsdien is hij leerkracht kunstvakken aan dezelfde Wico campus Sint-Hubertus te Neerpelt. In 2001 was hij een van de laureaten van ‘De start van een loopbaan’, een wedstrijd voor jong Vlaams striptalent, georganiseerd door de Vlaamse regering. In 2006 is hij een van de laureaten van een cartoonwedstrijd over ‘Gelijkheid’, georganiseerd door het Vlaamse parlement. Tussen 2000 en 2008 werkt Proost ook als illustrator/striptekenaar voor educatieve uitgeverijen (Van In,…Lees verder op Wikipedia