Boek
Nederlands

Onder de avondklok van de liefde : bloemlezing uit eigen werk (2002-2018)

Bart Stouten (auteur), Stefaan Van den Bremt (inleider)

Onder de avondklok van de liefde : bloemlezing uit eigen werk (2002-2018)

In de reeks:
Verzamelbundel van de Belgische dichter met werk van de laatste twintig jaar plus een compleet nieuwe bundel 'Mobieltje met kapitein Haddock'.
Titel
Onder de avondklok van de liefde : bloemlezing uit eigen werk (2002-2018)
Auteur
Bart Stouten
Inleider
Stefaan Van den Bremt
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: P, 2018
184 p.
ISBN
9789492339560 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Bach heeft net de maan uitgeblazen / en het gordijn geopend voor een nieuwe dag'. De Belgische dichter (1956) is tevens maker van radioprogramma’s (onder andere 'Klara') en vertaler. Die brede belangstelling is ook in zijn gedichten te zien. Dit is een bloemlezing uit eigen werk van de laatste twee decennia, aangevuld met een compleet nieuwe bundel uit 2018: 'Mobieltje met kapitein Haddock'. Samen vormt die keuze meer dan honderd gedichten en deze kloeke bundel is aangenaam leesvoer. De thematiek en onderwerpkeuze zijn zeer divers: van Mozart tot Andy Warhol, van Catwalk met poes tot Eenzame uitvaart, en over Rik Wouters en Ai Wei Wei. En de liefde natuurlijk, altijd de liefde. De vorm is vrij en melodisch, met nauwelijks rijmdwang. 'Oude seizoenen gaan aan diggelen, / als tomaten die voor de bijl gaan / als de lentesla op tafel moet.' Kortom: een fijne, lichtvoetige en gevarieerde bundel gedichten.

Over Bart Stouten

Bart Stouten (Sint-Truiden, 1956) is een Belgisch-Vlaamse licentiaat-vertaler, dichter en radioproducent/presentator bij Klara.

Stouten was werkzaam als copywriter en bij het RUCA in Antwerpen. In 1990 werd hij bij Radio 1 van de toenmalige BRT aangesteld als producent bij de Dienst Hoorspelen. Hij heeft er de Beckett-hoorspelen vertaald en gerealiseerd in een Nederlandse versie samen met regisseur Martine Ketelbuters. Hij leidde ook andere hoorspelreeksen voor de Vlaamse radio, zoals van Harold Pinter, Peter Handke en Tom Stoppard.

Als dichter publiceerde hij zeven dichtbundels bij Uitgeverij P te Leuven:

  • 2002: Sapporo blues - kimi ga hoshii (ill. Rainier Boidin)
  • 2004: De wijsheid van de wind
  • 2006: Happy Christmas, Happy New York
  • 2009: Een Boek van Tijd.
  • 2011: Tussen dood en herleven
  • 2013: Ongehoorde Vragen
  • 2013: Liefdespijn van Starbucks tot rotsw…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek