Boek
Nederlands

Sapporo blues : kimi ga hoshii

Bart Stouten (auteur), Rainier Boidin (illustrator)
Titel
Sapporo blues : kimi ga hoshii / Bart Stouten ; met picturaal werk van Rainier Boidin
Auteur
Bart Stouten
Illustrator
Rainier Boidin
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: P, 2002
28 p. : ill.
ISBN
90-76895-40-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uitgeverij P heeft blijkbaar kosten noch moeite gespaard om van het debuut van Bart Stouten een fraai en opmerkelijk boek te maken. Behalve het opvallend weerbarstige formaat van de bundel, werd ook graficus Rainier Boudin ingehuurd om de tekst te verluchten met een soort inktvlekken die aan Japanse tekens doen denken. De speciale aandacht voor de lay-out kan echter de leegte van de naakte tekst onmogelijk verbergen, een banaal verhaal waaraan Stouten een soort filosofische dimensie tracht te geven.

De schrijver neemt zijn lezers mee op een reis door Japan. Hij schetst de landschappen en gebeurtenissen die hij vanuit trein, taxi of metro ziet en schept zo vakkundig een broeierige sfeer. Die is het decor voor wat de kern van het verhaal uitmaakt, nl. de herinnering aan de eerste, duidelijk seksueel geladen ontmoeting van de verteller met een Japanse jongen. Het is naar die intense belevenis dat de dichter nu terug op zoek gaat. De reis zal uiteindelijk leiden tot een onbevredige…Lees verder

Over Bart Stouten

Bart Stouten (Sint-Truiden, 1956) is een Belgisch-Vlaamse licentiaat-vertaler, dichter en radioproducent/presentator bij Klara.

Stouten was werkzaam als copywriter en bij het RUCA in Antwerpen. In 1990 werd hij bij Radio 1 van de toenmalige BRT aangesteld als producent bij de Dienst Hoorspelen. Hij heeft er de Beckett-hoorspelen vertaald en gerealiseerd in een Nederlandse versie samen met regisseur Martine Ketelbuters. Hij leidde ook andere hoorspelreeksen voor de Vlaamse radio, zoals van Harold Pinter, Peter Handke en Tom Stoppard.

Als dichter publiceerde hij zeven dichtbundels bij Uitgeverij P te Leuven:

  • 2002: Sapporo blues - kimi ga hoshii (ill. Rainier Boidin)
  • 2004: De wijsheid van de wind
  • 2006: Happy Christmas, Happy New York
  • 2009: Een Boek van Tijd.
  • 2011: Tussen dood en herleven
  • 2013: Ongehoorde Vragen
  • 2013: Liefdespijn van Starbucks tot rotsw…Lees verder op Wikipedia