Boek
Nederlands

Jurgen Haeck : zoon van een bokser

Bart Van Lierde (auteur)

Jurgen Haeck : zoon van een bokser

Levensverhaal van een Belgische bokser die wraak neemt voor het onterechte verlies van een bokswedstrijd van zijn vader.
Onderwerp
Haeck, Jurgen
Titel
Jurgen Haeck : zoon van een bokser
Auteur
Bart Van Lierde
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2010
255 p.
ISBN
9789089241023 (paperback)
Plaatsingssuggestie
618.81 (SISO) Boksen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit om meer redenen boeiende verhaal staan de begrippen vrijheid en strijd in zowel letterlijke als figuurlijke zin centraal. Hoofdpersoon Jurgen Haeck blijkt een nog talentvoller bokser te zijn dan zijn vader, maar krijgt met zijn trainer Jef Van Driessche meer weerstand van (het wanbeleid en de onwil/onkunde van) de Koninklijke Belgische Boksbond dan van welke tegenstander ook. Ondanks die weerstand en een onrustig privéleven slaagt hij er uiteindelijk toch in om, ook weer tegen een Fransman, de onterechte en gemanipuleerde nederlaag bij een Europees titelgevecht van zijn vader destijds, te wreken, waarna de bokshandschoenen met een gerust hart opgeborgen kunnen worden. Een verhaal van alle tijden, waarin wanorde/wanbeleid in de bokssport aan de kaak wordt gesteld.

Over Bart Van Lierde

Bart Van Lierde (9 januari 1974) is een Belgische auteur. Hij schreef een misdaadroman over de bekende tv-commissaris Witse en de biografie van ex-bokser Jurgen Haeck. Ook zette hij de film Zot van A., geregisseerd door Jan Verheyen, om in een roman. In zijn Voor Dummies over schrijftechniek legt hij uit hoe je de vormaspecten van een verhaal, zoals die in Hollywood voor filmscenario's gelden, kunt toepassen op literatuur om een pageturner te krijgen. Voor zijn thriller 0110 vond hij inspiratie in de gelijknamige actie van Tom Barman. De technieken van de Amerikaanse hypnotherapeut Milton H. Erickson verwerkte hij in de roman Luister niet naar Robert Blake. Biografieën van klassieke 19de-eeuwse componisten, zoals Chopin, Liszt en Richard Wagner, zette hij in Violist van de duivel om in historische fictie.

Bibliografie