Boek
Nederlands

Luister niet naar Robert Blake

Bart Van Lierde (auteur)

Luister niet naar Robert Blake

Als zijn omgeving bekend dreigt te maken dat hij zijn functie misbruikt, neemt een succesvolle hypnotherapeut drastische maatregelen.
Titel
Luister niet naar Robert Blake
Auteur
Bart Van Lierde
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Veen, 2005
319 p.
ISBN
90-204-0390-7

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Robert Blake is een zeer gewaardeerd hypnotherapeut. Als zijn vrouw ontdekt dat hij cliënten en studentes misbruikt, dreigt ze openbaar te maken dat hij helemaal geen diploma’s heeft. Robert geeft haar onder hypnose de opdracht zelfmoord te plegen. Intussen wordt hij tegengewerkt door een collega, gechanteerd door de nachtportier en dreigt zijn moeder op haar sterfbed zijn geheim verder te vertellen. Bovendien krijgt Robert een echtpaar als cliënt dat in zijn gedrag sterk doet denken aan spinnen. Robert heeft langzaam het gevoel dat hij in hun web gevangen raakt en probeert uit alle macht en met veel geweld te ontsnappen. In dit bijzonder spannende verhaal misbruikt de therapeut zijn kennis en invloed voor zijn eigen plezier. Uitgebreid wordt beschreven hoe hypnose het gedrag kan beïnvloeden. Maar het verhaal over het ‘spinnenechtpaar’ is weliswaar griezelig spannend, maar ook volstrekt onbegrijpelijk. Voor de spanning maakt dat niks uit. Niet een boek dat je ‘s avonds alleen moet lez…Lees verder

Over Bart Van Lierde

Bart Van Lierde (9 januari 1974) is een Belgische auteur. Hij schreef een misdaadroman over de bekende tv-commissaris Witse en de biografie van ex-bokser Jurgen Haeck. Ook zette hij de film Zot van A., geregisseerd door Jan Verheyen, om in een roman. In zijn Voor Dummies over schrijftechniek legt hij uit hoe je de vormaspecten van een verhaal, zoals die in Hollywood voor filmscenario's gelden, kunt toepassen op literatuur om een pageturner te krijgen. Voor zijn thriller 0110 vond hij inspiratie in de gelijknamige actie van Tom Barman. De technieken van de Amerikaanse hypnotherapeut Milton H. Erickson verwerkte hij in de roman Luister niet naar Robert Blake. Biografieën van klassieke 19de-eeuwse componisten, zoals Chopin, Liszt en Richard Wagner, zette hij in Violist van de duivel om in historische fictie.

Bibliografie