Verschillende romantische liefdesverhalen die zich afspelen in Antwerpen leiden op Sinterklaasavond naar een gezamenlijke climax. Stellen gaan uit elkaar of komen weer samen, maar de uitkomst van hun liefde wordt telkens bepaald door niemand minder dan Sinterklaas.
Titel
Zot van A.
Auteur
Bart Van Lierde
Scenarist
Kim Van Kooten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2010
261 p.
Aantekening
Het boek van de film Zot van A.
ISBN
9789089241429 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verschillende liefdesverhalen worden in deze roman in korte hoofdstukken beschreven, over de periode 1-5 december. Thema's zijn onder meer: verlatingsangst, (vermoeden van) overspel, werkeloosheid, eerste liefde, uit elkaar en weer samenkomen. Op het sinterklaasfeest komen de ontroerende en soms humoristische verhaallijnen samen. Het motto van dit vlot geschreven boek is dan ook: "Liefde is als Sinterklaas. Je moet erin geloven." De roman is geschreven naar de gelijknamige film onder regie van Jan Verheijen (2010). Dit is weer een Vlaamse remake van de kaskraker 'Alles is liefde' (2007) onder regie van Joram Lürsen, naar een scenario van Kim Van Kooten. Aan de basis van dit uitgemolken thema ligt de Britse film 'Love actually' (2003), regie: Richard Curtis, waarin de liefdeslijnen rond Kerstmis zijn getrokken. Daarom is dit boek alleen aantrekkelijk voor mensen die deze film(s) niet gezien hebben. De Belgische auteur schreef eerder o.a. 'Een bestseller schrijven voor dummies'. Filmbee…Lees verder

Over Bart Van Lierde

Bart Van Lierde (9 januari 1974) is een Belgische auteur. Hij schreef een misdaadroman over de bekende tv-commissaris Witse en de biografie van ex-bokser Jurgen Haeck. Ook zette hij de film Zot van A., geregisseerd door Jan Verheyen, om in een roman. In zijn Voor Dummies over schrijftechniek legt hij uit hoe je de vormaspecten van een verhaal, zoals die in Hollywood voor filmscenario's gelden, kunt toepassen op literatuur om een pageturner te krijgen. Voor zijn thriller 0110 vond hij inspiratie in de gelijknamige actie van Tom Barman. De technieken van de Amerikaanse hypnotherapeut Milton H. Erickson verwerkte hij in de roman Luister niet naar Robert Blake. Biografieën van klassieke 19de-eeuwse componisten, zoals Chopin, Liszt en Richard Wagner, zette hij in Violist van de duivel om in historische fictie.

Bibliografie