Daisy
Nederlands

Als kok in Frankrijk : de beste literaire recepten

Bart Van Loo (samensteller), Chris Spatz (verteller)
+1
Als kok in Frankrijk : de beste literaire recepten
×
Als kok in Frankrijk : de beste literaire recepten Als kok in Frankrijk : de beste literaire recepten

Als kok in Frankrijk : de beste literaire recepten

Genre:
Samensteller Bart Van Loo ging op zoek naar de echte Franse, ambachtelijke keuken en zocht naar beschrijvingen van voedsel en maaltijden in de Franse literatuur vanaf ca. 1200 tot heden. Het literaire fragment wordt telkens kort toegelicht, vaak gevolgd door het recept. Onderhoudend geschreven, plezierige kost voor liefhebbers van Franse literatuur en lekker eten.
Titel
Als kok in Frankrijk : de beste literaire recepten / ingel., samengest. en vert. door Bart Van Loo
Samensteller
Bart Van Loo
Verteller
Chris Spatz  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2004
1 cd
Speelduur
6:34
Oorspr. uitgever
Meulenhoff
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem
Plaatsingssuggestie
Frankrijk 629.63 (SISO) Franse keuken (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ook in Frankrijk worden de keuken en het ambachtelijke koken ernstig bedreigd door de aantrekkingskracht van hypermarché’s en de teloorgang van slagers en bakkers in de dorpen en kleine stadjes. Samensteller Bart van de Loo ging op zoek naar de echte Franse, ambachtelijke keuken en zocht naar beschrijvingen van voedsel en maaltijden in de Franse literatuur vanaf ca. 1200 tot heden. Hij vond vooral veel in die van de 19e eeuw (de auteur werkt momenteel aan een boek over grote Franse auteurs uit die tijd) en nam ook een aantal bijdragen van in Frankrijk gestationeerde correspondenten en Amerikaanse culinaire auteurs op. Hij groepeerde roman- en brieffragmenten rond: Voorgerechten, Hoofdgerechten, Desserts, Beschouwingen, Menu’s, Curiosa en Uitsmijter. Ieder fragment wordt voorafgegaan door korte informatie over de schrijver en uitleg over de keuze, gevolgd door een illustratief recept. Een leeskookboek met meer curieuze dan uitvoerbare recepten. Onderhoudend geschreven, plezierige kost …Lees verder

Over Bart Van Loo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Koen Broos

Bart Van Loo (Herentals, 1 februari 1973) is een Vlaams auteur en conferencier. Zijn boeken zijn gerelateerd aan de Franse geschiedenis en cultuur. Met zijn bestseller Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk raakte hij bekend bij het grote publiek.

Van Loo wordt regelmatig in de media opgevoerd als Frankrijkkenner. In het voorjaar van 2012 was hij een centrale gast in De Laatste Show. Later volgde een reeks chansoncolleges in De Wereld Draait Door. Met zijn lezingen, optredens en voorstellingen doorkruist hij Vlaanderen en Nederland.

Levensloop

Studie en debuut

Van Loo studeerde Romaanse filologie aan de Universiteit Antwerpen. Na zijn studie gaf hij enkele jaren Frans in het middelbaar onderwijs. Van Loo was medewerker van Knack, Streven, Tertio en De Leeswolf. Van 2007 tot 2014 was hij bestuurslid van PEN Vlaanderen. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties