Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bleu, blanc, rouge : reis door Frankrijk in 80 vragen

Bart Van Loo (auteur)
+1
Bleu, blanc, rouge : reis door Frankrijk in 80 vragen
×
Bleu, blanc, rouge : reis door Frankrijk in 80 vragen Bleu, blanc, rouge : reis door Frankrijk in 80 vragen

Bleu, blanc, rouge : reis door Frankrijk in 80 vragen

Wat moet je weten om Frankrijk te overleven? De essentie van de francofilie in tachtig vragen.
Onderwerp
Frankrijk, Weetjes
Titel
Bleu, blanc, rouge : reis door Frankrijk in 80 vragen
Auteur
Bart Van Loo
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: De Bezige Bij Antwerpen, 2012
121 p.
ISBN
9789085423959 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Frankrijk 991 (SISO) Frankrijk (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Frankrijkkenner Bart van Loo, ook bekend van de vuistdikke Frankrijktrilogie Reizen! Eten! Vrijen!*, heeft nu een vermakelijk boekje geschreven waarin aan de hand van tachtig vragen en vooral de antwoorden de Franse taal en cultuur van heel verschillende kanten onder de loep genomen worden, zoals: Waarom mogen er geen oesters gegeten worden in de maanden zonder 'r'? Om de overbevissing te voorkomen en het ezelsbruggetje is 'huît-re'. Hoe zag een platenwinkel er rond 1900 uit? Met een live orkest in de achterkamer dat op verzoek een nummer speelde. De gastronomie, de liefde, het Franse chanson, de politiek, de literatuur, zowat alle onderwerpen passeren de revue, met waar nodig treffende citaten. De meeste vragen zijn er vooral voor het antwoord, en ieder antwoord bergt weer een aardig weetje in zich waarmee de lezer zijn kennis kan aanvullen of in gezelschap een aardige anekdote heeft.

Over Bart Van Loo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Koen Broos

Bart Van Loo (Herentals, 1 februari 1973) is een Vlaams auteur en conferencier. Zijn boeken zijn gerelateerd aan de Franse geschiedenis en cultuur. Met zijn bestseller Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk raakte hij bekend bij het grote publiek.

Van Loo wordt regelmatig in de media opgevoerd als Frankrijkkenner. In het voorjaar van 2012 was hij een centrale gast in De Laatste Show. Later volgde een reeks chansoncolleges in De Wereld Draait Door. Met zijn lezingen, optredens en voorstellingen doorkruist hij Vlaanderen en Nederland.

Levensloop

Studie en debuut

Van Loo studeerde Romaanse filologie aan de Universiteit Antwerpen. Na zijn studie gaf hij enkele jaren Frans in het middelbaar onderwijs. Van Loo was medewerker van Knack, Streven, Tertio en De Leeswolf. Van 2007 tot 2014 was hij bestuurslid van PEN Vlaanderen. …Lees verder op Wikipedia