Daisy
Nederlands

Chanson : een gezongen geschiedenis van Frankrijk

Bart Van Loo (auteur), Ray Verhaeghe (verteller)
+1
Chanson : een gezongen geschiedenis van Frankrijk
×
Chanson : een gezongen geschiedenis van Frankrijk Chanson : een gezongen geschiedenis van Frankrijk

Chanson : een gezongen geschiedenis van Frankrijk

Genre:
De auteur wandelt door de straten van Parijs. Aan de hand van de bekendste Franse chansons wekt hij de historische gebeurtenissen en figuren weer tot leven.
Titel
Chanson : een gezongen geschiedenis van Frankrijk
Auteur
Bart Van Loo
Verteller
Ray Verhaeghe  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Speelduur
12:29
Oorspr. uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem
Plaatsingssuggestie
785.8 (SISO) Chanson (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eindelijk eens een Nederlandstalige anthologie over het roemruchte Franse chanson! Een specifiek en eigenzinnig muziekgenre dat in Nederland thans wat minder in de belangstelling staat, maar nog altijd vele liefhebbers kent. De auteur is duidelijk francofiel en weet, precies zoals de ondertitel aangeeft, het Franse lied in verbinding te brengen met zowel grote historische gebeurtenissen, als boeiende 'petits histoires'. En omgekeerd. Verdeeld over alle grote, en soms hier wat minder bekende, Franse zangers, passeren liefst 416 chansons de revue. Ze worden beknopt en speels toegelicht: de achtergronden, het ontstaan, de zanger, soms korte tekstgedeelten en de maatschappelijke impact. Het Franse chanson vertolkt bij uitstek universele gevoelens: liefde, verdriet, dood, vreugde, revolutie. Deze uitgebreide dwarsdoorsnede van de geschiedenis van het Franse chanson en hun vertolkers is heel informatief en biedt veel leesplezier. Met uitgebreid register, bibliografie, discografie en filmogr…Lees verder

Over Bart Van Loo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Koen Broos

Bart Van Loo (Herentals, 1 februari 1973) is een Vlaams auteur en conferencier. Zijn boeken zijn gerelateerd aan de Franse geschiedenis en cultuur. Met zijn bestseller Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk raakte hij bekend bij het grote publiek.

Van Loo wordt regelmatig in de media opgevoerd als Frankrijkkenner. In het voorjaar van 2012 was hij een centrale gast in De Laatste Show. Later volgde een reeks chansoncolleges in De Wereld Draait Door. Met zijn lezingen, optredens en voorstellingen doorkruist hij Vlaanderen en Nederland.

Levensloop

Studie en debuut

Van Loo studeerde Romaanse filologie aan de Universiteit Antwerpen. Na zijn studie gaf hij enkele jaren Frans in het middelbaar onderwijs. Van Loo was medewerker van Knack, Streven, Tertio en De Leeswolf. Van 2007 tot 2014 was hij bestuurslid van PEN Vlaanderen. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties