Artikel uit tijdschrift
Wat bezielt de kunst ?
Bart Verschaffel Arnold Burms Lieven De Cauter

Over Bart Verschaffel

Bart Verschaffel (Eeklo,1956) is een Belgisch architectuurtheoreticus en architectuurcriticus. Verschaffel studeerde wijsbegeerte en Middeleeuwse studies aan de KU Leuven, en doctoreerde in 1985 met de studie: 'Tonen, Wijzen, Tekst. Over historisch realisme en historische intelligibiliteit'. Hij was verbonden aan EHSAL, KU Leuven, UIA, en de Rijksakademie van beeldende kunsten, en is sedert 2009 gewoon hoogleraar aan Universiteit Gent, Vakgroep Architectuur & Stedenbouw, waar hij architectuurtheorie en architectuurkritiek doceert. Hij publiceert op het gebied van de geschiedtheorie, cultuurfilosofie, esthetica, en de beeldende kunst. Verschaffel is sedert de oprichting in 2017 verantwoordelijk voor het kunstencentrum VANDENHOVE Centrum van de Universiteit Gent, dat de kunstcollectie van Charles Vandenhove beheert.

Hij was samen met Lieven De Cauter verantwoordelijk voor het controversieel cultuurprogramma Container van de BRT in 1989, en realiseerde als scenaris…Lees verder op Wikipedia

Suggesties