Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het aquarium van Walter Huijsmans, of Waarom zouden we ons zorgen maken over de toekomst van de aarde?

Bas Haring (auteur), Suzanne Hertogs (illustrator)

Het aquarium van Walter Huijsmans, of Waarom zouden we ons zorgen maken over de toekomst van de aarde?

Filosofisch essay.
Titel
Het aquarium van Walter Huijsmans, of Waarom zouden we ons zorgen maken over de toekomst van de aarde?
Auteur
Bas Haring
Illustrator
Suzanne Hertogs
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Stichting Maand van de Filosofie, 2009
119 p. : ill.
ISBN
9789047701712
Plaatsingssuggestie
614.6 (SISO) Natuur - Milieu ; Milieufilosofie (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De bijzonder (jonge) hoogleraar Bas Haring schreef het essay voor de Maand van de filosofie, waarin hij zich afvraagt waarom we ons zorgen over het milieu en de toekomst van de wereld maken. Het zal onze tijd wel duren, niemand heeft last van het uitsterven van dieren en wij zijn toch ook niet echt boos of jaloers op de generaties voor ons. Het ging zoals het ging, en volgende generaties zullen een andere wereld als uitgangspunt nemen. Dat wij een klein bedompt flatje in een wolkenkrabber in Hong Kong geen prettige woonomgeving vinden, wil nog niet zeggen dat hetzelfde voor mensen in de toekomst geldt. En is het wel zo erg als de mensheid verdwijnt? Zelf houdt Haring erg van de natuur en vindt hij ook dat we de aarde zo mooi mogelijk moet houden, maar voor dat ‘romantische sentiment’ heeft hij nog steeds geen goede reden kunnen vinden. Laagdrempelig essay over enkele van de grote vragen in het leven. Met illustraties in zwart-wit.

Over Bas Haring

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vera de Kok

Sebastiaan (Bas) Haring (De Bilt, 23 april 1968) is een Nederlandse filosoof en informaticus, schrijver van kinderboeken en populairwetenschappelijk werk, televisiepresentator bij de RVU en hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, waar hij de leerstoel "publiek begrip van wetenschap" bekleedt.

Universitaire loopbaan

Haring studeerde aan de Universiteit Utrecht waar hij in 1988 zijn propedeuse natuurkunde behaalde en in 1992 zijn doctoraalexamen Cognitieve Kunstmatige Intelligentie. In Utrecht werd hij lid van studentenvereniging C.S. Veritas en studievereniging A-Eskwadraat. Haring promoveerde er in 1997 in de informatica. Hij is werkzaam als docent mediatechnologie bij de Universiteit Leiden en sinds 2006 als bijzonder hoogleraar op de Leidse leerstoel "Publiek begrip van wetenschap". Opdracht is jonge wetenschappers te trainen in het toegankelijk maken van wetenschap. In 2016 werd aan hem de Duidelijketaalprijs …Lees verder op Wikipedia