Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Waarom cola duurder is dan melk : een filosoof over economische zaken

Bas Haring (auteur)

Waarom cola duurder is dan melk : een filosoof over economische zaken

In de reeks:
Antwoorden op een aantal basale economische vragen, zonder economisch jargon.
Titel
Waarom cola duurder is dan melk : een filosoof over economische zaken
Auteur
Bas Haring
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Rainbow, 2020 | Andere uitgaves
239 pagina's : ill.
ISBN
9789041713711 (paperback)
Plaatsingssuggestie
340.8 (SISO) Economie ; Economie (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De schrijver – filosoof en bijzonder hoogleraar publiek begrip van de wetenschap, die in 2016 winnaar was van de Duidelijketaalprijs waarmee hij de titel Nederlands duidelijkste wetenschapper verwierf – geeft in dit boek zelf antwoord op de economische vragen die hij zich heeft gesteld. Bijvoorbeeld die in de titel, maar ook: waar komt geld vandaan, zijn inkomensverschillen terecht en waarom kunnen economen geen recessie voorspellen? Hij doet dat zonder het bekende vakjargon van economen te gebruiken. Het boek leest lekker vlot weg en voorkennis is niet vereist. Het is duidelijk geen studieboek of naslagwerk, maar wel informatief. Voorzien van een literatuurlijst. Boekje uit 2016 dat nu als Rainbow-pocket wordt uitgegeven.

Over Bas Haring

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vera de Kok

Sebastiaan (Bas) Haring (De Bilt, 23 april 1968) is een Nederlandse filosoof en informaticus, schrijver van kinderboeken en populairwetenschappelijk werk, televisiepresentator bij de RVU en hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, waar hij de leerstoel "publiek begrip van wetenschap" bekleedt.

Universitaire loopbaan

Haring studeerde aan de Universiteit Utrecht waar hij in 1988 zijn propedeuse natuurkunde behaalde en in 1992 zijn doctoraalexamen Cognitieve Kunstmatige Intelligentie. In Utrecht werd hij lid van studentenvereniging C.S. Veritas en studievereniging A-Eskwadraat. Haring promoveerde er in 1997 in de informatica. Hij is werkzaam als docent mediatechnologie bij de Universiteit Leiden en sinds 2006 als bijzonder hoogleraar op de Leidse leerstoel "Publiek begrip van wetenschap". Opdracht is jonge wetenschappers te trainen in het toegankelijk maken van wetenschap. In 2016 werd aan hem de Duidelijketaalprijs …Lees verder op Wikipedia

Suggesties