Dvd

Alle liedjes uit Grootmoederstijd

Bassie & Adriaan (uitvoerder)
+1
Alle liedjes uit Grootmoederstijd
×
Alle liedjes uit Grootmoederstijd Alle liedjes uit Grootmoederstijd

Alle liedjes uit Grootmoederstijd

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
58 kinderliedjes
Toon meer
Titel
Alle liedjes uit Grootmoederstijd
Uitvoerder
Bassie & Adriaan
Uitgever
Arcade, 2000
1 dvd-video
EAN
8711983450196
CDR
LAD0001
Plaatsingssuggestie
78 - Pop (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het nog steeds populaire clownsduo Bassie & Adriaan zingt samen met o.a. kinderkoor de Regenboog, De Flevo Sangertjes en Jeugdorkest Bloembollenstreek 59 bekende oude kinderliedjes. Deze liedjes worden in een passende omgeving gezongen, zoals de Keukenhof, Walibi Flevo, het Zuiderzee Museum en Madurodam. Bevat o.a.: Twee emmertjes water halen, Op een grote paddestoel, Boer wat zeg je van mijn kippen?, Ben je boos?

Over Bassie & Adriaan

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door TROS

Bassie en Adriaan (Bas en Aad van Toor) was een Nederlands artiestenduo dat vooral bekend werd door de gelijknamige televisiereeks die liep van 1978 tot 1995 bij de Nederlandse en Vlaamse publieke omroep. Bassie was een clown en Adriaan een acrobaat.

Achtergrond

De gebroeders Van Toor waren van 1955 tot en met 1980 bekend onder de naam The Crocksons, een Nederlands acrobatenduo. In 1964 traden ze twee maanden lang op als clowns samen met Pipo de Clown in een circusshow van Rudi Carrell. De act was door Bas en Aad zelf geschreven.

Vanaf begin jaren 70 traden ze op in de Spaanse toeristenstad Benidorm met een kindershow. Adriaan speelde hierin nog niet de rol van acrobaat maar hij was aangever in een kostuum onder de naam Meneer Adriaan.

Eind 1975 keerde het duo definitief terug naar Nederland. Ze pakten elke mogelijkheid aan om Bassie en Adriaan bekendheid te geven en verschenen bij de kindertelevisieprogramma's…Lees verder op Wikipedia