Strip
Nederlands
Middelbare scholier Jan is een onderdeurtje dat moeite heeft zich te handhaven in de deze meedogenloze wereld. Daarom verzint hij een eindeloze reeks filmscènes waarin hij zelf de hoofdrol speelt, ter zijde gestaan door drie dappere en onfeilbare Hollywoodhelden. Zal hun onweerstaanbare charme ook overslaan op de tengere Jan?
Onderwerp
Adolescentie
Titel
Hollywood Jan
Auteur
Bastien Vivès Michaël Sanlaville
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2011 | Andere uitgaven
140 p. : ill.
ISBN
9789030365372 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jan is een verlegen puber die vanwege zijn communicatieproblemen wordt gepest op school. Als reactie daarop heeft hij imaginaire vrienden ontwikkeld, die hem uit de problemen kunnen helpen. Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger en Russel Crowe zijn de stoere vrienden die alleen Jan kan zien. Ondertussen weet Jan toch contact te leggen met een groepje andere scholieren en kruipt hij een beetje uit de schulp. Toch heeft hij af en toe zijn stoere vrienden nodig; die scènes zijn behoorlijk spectaculair (zoals de paardenrace uit 'Ben Hur'). In 'Hollywood Jan' laat de jonge Franse stripauteur Vivès zien van alle markten thuis te zijn. Zowel intiem psychologisch drama als humoristisch actievermaak schudt hij moeiteloos uit zijn tekenpen en kleurt hij eenvoudig, maar doeltreffend in. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Bastien Vivès

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door X-Javier

Bastien Vivès (Parijs, 11 februari 1984) is een Franse stripauteur. Hij studeerde grafische kunsten aan ESAG Penninghen en de École des Gobelins (animatie) te Parijs. Het werk van Vivès is erg beïnvloed door de Japanse manga.

Vroeg werk

Onder het pseudoniem Bastien Chanmax debuteerde hij met een webcomic. Deze werd opgemerkt door Casterman en Bastien Vivès debuteerde met het stripboek Meisje(s) in 2007. In 2008 kreeg Bastien Vivès erkenning voor zijn strips De smaak van chloor en In mijn ogen. Samen met Merwan maakte Vivès de historische peplumstrip Voor het rijk, waarvan drie delen verschenen bij Dargaud. Beide auteurs namen zowel scenario als tekeningen voor hun rekening, in deze strip die zowel Romeinse legionairs als fantastische wezens toont.

Polina

In deze strip volgen we de jonge Polina Oulinov. Ze wordt opgemerkt door de befaamde dansleraar Boji…Lees verder op Wikipedia