Boek
Nederlands

Stampvol spannende verhalen : voor het goede doel

Bavo Dhooge (auteur), Judith Visser (auteur), Tupla M. (auteur)
+1
Stampvol spannende verhalen : voor het goede doel
×
Stampvol spannende verhalen : voor het goede doel Stampvol spannende verhalen : voor het goede doel

Stampvol spannende verhalen : voor het goede doel

Genre:
Twintig spannende korte tot zeer korte verhalen van bekende en minder bekende, ervaren Nederlandse en Vlaamse misdaadauteurs.
Titel
Stampvol spannende verhalen : voor het goede doel / Bavo Dhooge, Judith Visser, Tupla Mourits ... [et al.]
Auteur
Bavo Dhooge Judith Visser Tupla M.
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Bruna, [2010]
220 p.
ISBN
9789022999066 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twintig spannende korte tot zeer korte verhalen van bekende (Marion Pauw, Tomas Ross) en minder bekende, ervaren Nederlandse en Vlaamse misdaadauteurs. Een aantal verhalen werd speciaal voor deze bundel geschreven. De intriges zijn meestal origineel of grappig, niet allemaal even spannend. Er zijn zowel alwetende als ik-vertellers. Alle verhalen zijn vlot en vakkundig geschreven, goed opgebouwd met meestal een onverwachte draai. Door eenvoudig, doeltreffend taalgebruik zijn ze vlot leesbaar. De plaatsen van handeling zijn hedendaags. De personages blijven schetsmatig, spanning is belangrijker. Achterin korte informatie over de auteurs en hun publicaties. Met de opbrengst van deze speciale uitgave bekostigt de non-profit organisatie Room to Read schoolboeken voor kinderen in Azië en Afrika. Paperback met vrij kleine druk.

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, autobiografische romans, memoires, dagboeken, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prij…Lees verder op Wikipedia

Suggesties