Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Styxmata : thriller

Bavo Dhooge (auteur)
+1
Styxmata : thriller
×
Styxmata : thriller Styxmata : thriller

Styxmata : thriller

In de reeks:
Een inspecteur die een zombie is geworden, onderzoekt een reeks aanslagen in musea en reist daarvoor terug in de tijd naar het Wenen van 1914, de vooravond van de Eerste Wereldoorlog.
Titel
Styxmata : thriller
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2015
283 p.
ISBN
9789089243737 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Raphaël Styx, een politie-inspecteur, werd gedood en is herrezen als zombie. Naarmate zijn lichaam verrot, wordt hij innerlijk steeds menselijker maar hallucineert hij soms. Zijn ex-collega, de flamboyante Congolees Delacroix, roept zijn hulp in na aanslagen met mosterdgas in musea over de Eerste Wereldoorlog. Door een magisch horloge verplaatst Styx zich tussen het heden en Wenen in 1914, waar hij nog als 'normale' mens verschijnt, veel beroemdheden ontmoet en filosofeert over de zin van het menszijn. De plot leidt naar pogingen om de aanslag op Franz Ferdinand tegen te houden. Moeilijke mix van griezel, filosofie, de gevaren van nationalisme, met veel zwarte humor, zelfs een zombie-liefdesverhaal. Vlot geschreven maar het open einde laat veel vragen onbeantwoord. Tweede deel van een trilogie, het vervolg op 'Styx' (2014)*. Normale druk.

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia