Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Prins Arthur en prinses Leilah

Béa Deru-Renard (auteur), Kristien Aertssen (illustrator)
+1
Prins Arthur en prinses Leilah
×
Prins Arthur en prinses Leilah Prins Arthur en prinses Leilah

Prins Arthur en prinses Leilah

Béa Deru-Renard (auteur), Kristien Aertssen (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wanneer een bezitterige koningin op zoek gaat naar een vrouw voor haar zoon, blijkt die uit onverwachte hoek te komen. Prentenboek met warmgekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Prins Arthur en prinses Leilah / tekst Béa Deru-Renard ; ill. Kristien Aertssen
Auteur
Béa Deru-Renard
Illustrator
Kristien Aertssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Prince Arthur et princesse Leïla
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
90-5838-197-8 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het prentenboek Prins Arthur en prinses Leilah ligt in het verlengde van Kristien Aertssens voorganger De knuffelkoningin, waarvoor zij ook het verhaal bedacht. Dit keer is het verhaal van de Franse Béa Deru-Renard en verscheen het prentenboek reeds bij de Franse uitgeverij Pastel, l'école des loisirs. In beide prentenboeken verkeren we in de wereld van prinsen en prinsessen, en Kristien Aertssen maakt hiervan in haar illustraties een bonte, fantasievolle wereld die ze rijkelijk vult met kleuren, streepjes en bolletjes waarmee ze gordijnen, jurken, tapijten en kussens opsmukt. Daar het verhaal zich hier ook gedeeltelijk in een Arabisch land afspeelt, leende de rijkelijke Arabische aankleding zich uitstekend voor deze vele kleuren en patroontjes. Aertssen maakt al deze fijne tekeningetjes zelf, ze laat verfsoorten en -technieken hun werk doen, en gebruikt geen uitgeknipte patronen in collages. Het verhaal is grappig, met een knipoog naar klassieke rolpatronen tussen man e…Lees verder
De bozige koningin Aline geeft alle meisjes die met haar zoon Arthur willen trouwen drie opdrachten. Niemand slaagt erin ze goed uit te voeren totdat de Marokkaanse prinses Leilah op het toneel verschijnt. Zij is zo anders dan de anderen dat de prins verliefd op haar wordt en de drie opdrachten zelf uitvoert. Verhaal met alle ingrediënten van een sprookje: koningin, prins, opgesloten prinses en een tovervogel. Qua karakters echter niet: sullige prins, kordate, doortastende prinses, die uiteindelijk, samen met de tovervogel, het lot van de koningin en de prins beslist. Redelijk veel tekst die soms wat stijf en soms puur spreektaal ("verrek") is, met af en toe een moeilijk woord, en een Marokkaans wiegeliedje dat geen Nederlands kind zal kennen. Kleurige, karikatuur-achtige illustraties waar veel op te zien is maar die op een cruciaal punt niet met de tekst kloppen. Leuk, vierkant kijk- en voorleesboek voor kleuters vanaf ca. 5 jaar.