Blad­muziek
Engels

The Beach Boys

The Beach Boys (muziek), Jonathan Wikeley (bewerker)
Onderwerp
Zang ; bladmuziek
Titel
The Beach Boys
Muziek
The Beach Boys
Bewerker
Jonathan Wikeley
Taal
Engels
Uitgever
London: Novello, ©2013
31 p. + cd
Aantekening
Bezetting: 2-stemmig kinderkoor en piano Met akkoordsymbolen en teksten Bevat: Don't worry baby ; God only knows ; Good vibrations ; In my room ; Wouldn't it be nice.
ISBN
9781783051045 (paperback)
Plaatsingssuggestie
788.574 (SISO) Songbooks ; Songbooks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de serie Little voices, tweestemmige liedjes voor kinderkoren, een uitgave met vijf titels van de Beach Boys. Don’t worry baby – God only knows – Good vibrations – In my room en Wouldn’t it be nice. De gelijkwaardige stemmen bewegen zich bijna steeds binnen een octaaf, en zijn afwisselend parallel en aanvullend. Zo nu en dan zingt stem twee ah, oh, en doo waps, geheel in stijl van de Beach Boys natuurlijk. Simpel maar smaakvolle bewerking. Ook geschikt voor volwassenen, bijvoorbeeld vrouwenkoor (SA, SS of AA). Voor twee gelijkwaardige stemmen en piano. Op de cd staat elke titel twee keer: met piano en zang en met alleen piano om mee te zingen. Graad 2-3. 31 blz. Novello NOV163625.

Over The Beach Boys

The Beach Boys is een Amerikaanse band die in 1961 werd opgericht door de broers Brian Wilson, Dennis Wilson en Carl Wilson, hun neef Mike Love en schoolvriend Alan Jardine.

Biografie

Beginjaren

Met harde hand aangespoord door vader en manager Murry Wilson, zelf een weinig succesvolle liedjesschrijver, maakten de jongens muziek in de stijl van The Four Freshmen, waarbij harmonieuze zang de hoofdrol speelde. De single "Surfin'" uit 1961 werd een hit en was typerend voor de richting die de band de eerstvolgende jaren zou volgen: een combinatie van surfmuziek, een stijl die tot dan toe vooral instrumentaal was geweest, en teksten over surfen, auto's en meisjes. In hoog tempo werden singles en albums uitgebracht. Alan Jardine zei hierover: "The Beach Boys zelf waren onze grootste concurrenten".

Leider van de band was Brian Wilson, die ook de meeste liedjes schreef en die vooral va…Lees verder op Wikipedia