Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een ex-militair van een Brits elitekorps leidt een expeditie naar een Duits militair vliegtuig met geheime nazi-wapens dat verongelukte in de jungle.
Titel
Doodsvlucht
Auteur
Bear Grylls
Vertaler
Ruud Van de Plassche
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ghost flight
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2018] | Andere uitgaves
413 p.
ISBN
9789044354157 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een bevrijdingsoperatie uit een gevangenis in een Afrikaans land moet er aan te pas komen om de hoofdpersoon vrij en inzetbaar te maken voor een speciale opdracht. Deze hoofdpersoon is Will Jaeger en het betreft het fictiedebuut van Bear Grylls. Uptempo wordt in deze actiethriller konde gedaan van een speciale opdracht. Een vliegtuig is neergestort in het Amazonegebied en een speciale expeditie moet klaarheid verschaffen of het hier een Duits vliegtuig uit de oorlog betreft. Will Jaeger heeft de leiding over de tien man tellende expeditie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog nam de grootvader van Will Jaeger deel aan een speciale opdracht om jacht te maken op de belangrijkste geheimen van de nazi's, hun oorlogstechnologie, hun Wunderwaffe. Tevens maakte men jacht op de personen die de kennis bezaten over deze wapensystemen, op nazi-kopstukken dus. Heeft deze expeditie iets te maken met de jacht op deze geheimen? De auteur combineert biografische gegevens van zijn grootvader uit de Tweede W…Lees verder

Over Bear Grylls

CC BY 2.0 - Foto van/door

Jamie Gray from England

www.jamiegrayphotography.co.uk

Edward (Bear) Grylls (Donaghadee (Noord-Ierland), 7 juni 1974) is een Brits bergbeklimmer, militair avonturier, schrijver, televisiepresentator en motivatietrainer. Hij is vooral bekend door het presenteren van verschillende survivalprogramma's op Discovery Channel, waaronder Ultimate Survival (ook bekend als Man vs. Wild of Born Survivor), Worst Case Scenario en Escape From Hell.

Levensloop

Grylls werd geboren in Noord-Ierland en groeide vanaf zijn vierde op, op het eiland Wight als zoon van Sally en Michael Grylls, politicus van de Conservative Party. Hij ging naar Eton College en nadat hij het leger verlaten had, studeerde hij parttime Spaans aan de Universiteit van Londen, waar hij in 2002 afstudeerde.

Bear is getrouwd met Shara met wie hij drie zonen heeft: Jesse, Marmaduke en Huckleberry.

Sinds juli 2009 is hij Chief Scout, hoofd van de scouting-jeugdbeweging in Groot-Britta…Lees verder op Wikipedia

Suggesties