Dvd
Engels
Piraat Captain Flint en zijn bemanning vechten voor het voortbestaan van New Providence Island, een beruchte vrijbuitershaven uit het begin van de 18e eeuw.
Onderwerp
Zeeroverij
Titel
Black sails. Seizoen 2
Componist
Bear McCreary
Acteur
Zach McGowan Luke Arnold Jessica Parker Kennedy
Taal
Engels
Uitgever
20th Century Fox, 2016
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 10 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626091271

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede seizoen van een Amerikaanse avonturenserie (2015) die zich afspeelt in de piratenwereld van de 18e eeuw in de Caraïben, bedoeld als een prequel op het beroemde boek 'Schateiland' van R.L. Stevenson. New Providence Island is een plek zonder wetten, bestuurd door de meest beruchte piratenkapiteinen uit de geschiedenis, waaronder Kapitein Flint. Seizoen 2 begint met de op een eiland gestrande Flint en zijn bemanning, terwijl de Spanjaarden tussen hen en het goud van Urca de Lima staan. Flint bedenkt een plan. Robert Lloyd (LA Times 25-1-'14) schreef: 'Black Sails is a pirate treasure. The Starz series vividly depicts the daily life of pirates.' Jesse Heijnis (Volkskrant 14-2-'15): 'de makers van Black Sails hebben bewust gekozen voor een piratenshow zonder schouderpapegaaien en ooglapjes, maar weten zich met de nadruk op politieke steekspelletjes weinig te onderscheiden van al die andere met bloed en naakt aangeklede genreseries.' De serie werd genomineerd voor prijzen op het gebi…Lees verder

Over Bear McCreary

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bearmccreary

Bear McCreary (Fort Lauderdale, 17 februari 1979) is een Amerikaans filmcomponist.

McCreary studeerde af aan de "USC Thorn School of Music" in Los Angeles. Hij studeerde onder de bekende filmcomponist Elmer Bernstein. Zijn muziekstijl is vaak een mix van klassieke instrumenten, etnische instrumenten, rock en elektronica. Hij won in 2013 een Emmy Award voor de originele Main Theme van de televisieserie Da Vinci's Demons. McCreary bekendste soundtracks zijn onder meer de televisieseries Battlestar Galactica en The Walking Dead.

Filmografie

Overige producties

Computerspellen

Televisieseries

Televisiefilms

Documentaires

Prijzen en nominaties

<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties