In november 1979 zet een CIA-agent een gedurfde undercoveroperatie op om zes ondergedoken Amerikanen weg te halen uit Teheran.
Titel
Argo
Regisseur
Ben Affleck 1972-
Naar het werk van
Antonio J. Mendez Joshuah Bearman
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Acteur
Bryan Cranston Ben Affleck 1972- Alan Arkin John Goodman
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, 2013
1 blu-ray
Oorspr. opname
2012
Speelduur
249 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds Gebaseerd op de roman The master of disguise van Antonio J. Mendez en het tijdschriftartikel The great escape van Joshuah Bearman
EAN
5051888125168

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Evenals in voorganger 'The town' speelt acteur-regisseur Ben Affleck in zijn derde film zelf de hoofdrol. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen in Teheran, eind 1979. Een groep studenten neemt het personeel van de Amerikaanse ambassade in gijzeling uit protest tegen de steun van de VS aan de sjah. Zes Amerikanen weten zich schuil te houden in de ambassade van Canada en CIA-agent Tony Mendez bedenkt een gedurfd ontsnappingsplan: de zes moeten zich voordoen als leden van een filmploeg die een sciencefictionfilm wil maken in de woestijn van Iran. De film is goed ontvangen. Anton Slotboom (Algemeen Dagblad) vindt de mengeling tussen bloedstollende actie en een vette knipoog naar de waanzin van de Hollywoodfilmindustrie 'extra smakelijk'. Jann Ruyters (Trouw 8-11-'12): '(...) ouderwets degelijke politieke thriller annex actiefilm (...) hyperspannende ontknoping (...)' Genomineerd voor zeven Oscars, winnaar van twee Golden Globes en twee BAFTA Awards. Met extra's.

Over Ben Affleck

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Benjamin Géza Affleck (Berkeley (Californië), 15 augustus 1972) is een Amerikaans acteur, producent en regisseur.

Affleck groeide op in de buurt van Boston (Massachusetts). Hij begon al jong met acteren, en speelde mee in televisiefilms. Hij kwam onder de aandacht van een breder publiek nadat hij samen met zijn goede vriend Matt Damon het script schreef voor Good Will Hunting (1997), waarvoor ze een Oscar wonnen. Affleck was toen al zestien jaar bezig als acteur, beginnend bij The Dark End of the Street in 1981. Hij speelde tot dan toe voornamelijk bijrollen, hoewel hij in verschillende films van Kevin Smith grotere rollen speelde. Hoewel hij vanaf eind jaren negentig meerdere hoofdrollen in grote Hollywoodfilms kreeg, bleef hij ook in Smiths kleinere films verschijnen. In 2007 debuteerde Affleck als regisseur met zijn eerste film Gone Baby Gone.

De film Argo, die Affleck produceerde en regisseerde en waarin hij de hoofdrol speelde, verscheen in 2012 en werd ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties