Cd

The rise of 1959-1963

Ben E. King (uitvoerder)
+1
The rise of 1959-1963
×
The rise of 1959-1963 The rise of 1959-1963

The rise of 1959-1963

Genre:
Titel
The rise of 1959-1963
Uitvoerder
Ben E. King 1938-2015
Uitgever
Contrast Records, 2017
1 cd
Speelduur
01:01:21
EAN
0639857910424
CDR
HDX11803
Plaatsingssuggestie
63 - Amusement: Engels (NBLC) P4 - Populaire muziek Engels (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Ben E. King

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door annulla

Benjamin Earl Nelson, (Henderson, North Carolina, 28 september 1938 – Hackensack, New Jersey, 30 april 2015), beter bekend onder zijn artiestennaam Ben E. King, was een Amerikaans soul- en popzanger en -schrijver. Hij is in Nederland en België vooral bekend van het nummer Stand by Me uit 1961, dat in 1987 in de hitlijsten stond.

King zong eerst bij The Drifters voordat hij aan zijn solocarrière begon.

King overleed op 30 april 2015 op 76-jarige leeftijd.

Discografie

Albums

  • Spanish Harlem (1961, Atco)
  • Ben E. King Sings for Soulful Lovers (1962)
  • Don't Play That Song (1962)
  • Young Boy Blues (1964)
  • Ben E. King's Greatest Hits (1964)
  • Seven Letters (1965)
  • Rough Edges (1970, Maxwell)
  • The Beginning of It All (1972, Mandala)
  • Supernatural…Lees verder op Wikipedia