Een producer probeert op alle mogelijke manier een talentenjacht op televisie met maar liefst 95.000 deelnemers tot een succes te maken.
Onderwerp
Showbusiness, Televisie
Titel
Chart throb
Auteur
Ben Elton
Taal
Engels
Uitgever
London: Bantam, 2006
427 p.
ISBN
0-593-05749-X 0-593-05750-3 9780593057490 9780593057506

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als opvolger van tv-programma’s zoals 'Idols' en 'Dancing with the stars' is er nu 'Chart throb', een gigantisch succesvoor de producer Calvin Simms. Er zijn maar liefst 95.00 aanvragen om deelname binnengekomen. In tegenstelling tot wat het publiek wordt wijsgemaakt, bepaalt Calvin de regels, bepaalt hij wie er meedoet, wie er naar de volgende ronde gaat en wie de uiteindelijke winnaar wordt. De kandidaten worden ingedeeld in drie types, die evenredig over het programma verdeeld dienen te worden. Een aantal van de potentiële deelnemers onder wie de Prins van Wales wordt haarscherp ontleed wat betreft hun motivatie, achtergrond en toekomstmogelijkheden, net als de juryleden, de medewerkers aan het programma, de pers en ieder die met het programma te maken heeft. Zonder uitzondering zijn dit komische personages, die figureren in een vlijmscherpe sociale satire, een genre waarin weinigen zich met Elton kunnen meten (schrijver van o.a. 'The young ones', 'Blackadder' en 'The thin blue lin…Lees verder

Over Ben Elton

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Ingo Hoehn

Benjamin Charles Elton (Londen, 3 mei 1959) is een Brits schrijver en komiek.

Levensloop

Ben Elton werd geboren in een vooraanstaande Joods-Duitse academische familie, die in 1938 naar Engeland vluchtte om te ontkomen aan het antisemitisme van Hitler. Zowel zijn vader als zijn oom waren professoren aan de universiteiten van Surrey en Cambridge, terwijl zijn opa een beroemd Praags historicus was, die zijn leerstoel als professor verloor na de Duitse inval in Tsjechië.

Elton studeerde drama aan de universiteit van Manchester, waar ook Rik Mayall en Adrian Edmondson studeerden. Na zijn afstuderen in 1980 startte hij zijn carrière als stand-upkomiek en ontwikkelde zich gedurende de jaren 80 tot een van de leidende figuren in de Britse humor en het Brits entertainment.

Zijn eerste grote doorbraak kwam als coauteur van de als baanbrekend beschouwde BBC-sitcom The Young Ones. Comedyseries als Happy Families,…Lees verder op Wikipedia