Boek
Engels

The first casualty

Ben Elton (auteur)

The first casualty

Genre:
Na eerst als gewetensbezwaarde in de gevangenis te zijn gezet wordt een Engelse inspecteur van politie tijdens de Eerste Wereldoorlog alsnog naar het front gestuurd wanneer daar een moord op een beroemd dichter heeft plaatsgevonden.
Titel
The first casualty
Auteur
Ben Elton
Taal
Engels
Uitgever
London: Bantam, 2005
381 p.
ISBN
0-593-05111-4 0-593-05112-2

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens de Eerste Wereldoorlog is politie-inspecteur Kingsley een gewetensbezwaarde. Hij wordt gevangen gezet en bijna vermoord door zijn medegevangenen. Dan wordt hij uit de gevangenis gehaald om de moord van een beroemd dichter vlakbij het oorlogsfront op te helderen. Hij wordt daarvoor doodverklaard en krijgt een militaire rang. Tijdens zijn onderzoek komt hij een aantal keren in de frontlinie terecht, waar hij zich heldhaftig gedraagt. De schrijver is erin geslaagd een spannend oorlogsboek te schrijven, gecombineerd met een detectiveverhaal en een liefdesgeschiedenis. Hoewel de gebeurtenissen lang niet altijd geloofwaardig zijn, is de spanning in het verhaal voldoende om de lezer geboeid te houden. De schrijfstijl is vlot met een goede afwisseling tussen dialogen en acties. De afloop van het verhaal is zeer bevredigend.

Over Ben Elton

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Ingo Hoehn

Benjamin Charles Elton (Londen, 3 mei 1959) is een Brits schrijver en komiek.

Levensloop

Ben Elton werd geboren in een vooraanstaande Joods-Duitse academische familie, die in 1938 naar Engeland vluchtte om te ontkomen aan het antisemitisme van Hitler. Zowel zijn vader als zijn oom waren professoren aan de universiteiten van Surrey en Cambridge, terwijl zijn opa een beroemd Praags historicus was, die zijn leerstoel als professor verloor na de Duitse inval in Tsjechië.

Elton studeerde drama aan de universiteit van Manchester, waar ook Rik Mayall en Adrian Edmondson studeerden. Na zijn afstuderen in 1980 startte hij zijn carrière als stand-upkomiek en ontwikkelde zich gedurende de jaren 80 tot een van de leidende figuren in de Britse humor en het Brits entertainment.

Zijn eerste grote doorbraak kwam als coauteur van de als baanbrekend beschouwde BBC-sitcom The Young Ones. Comedyseries als Happy Families,…Lees verder op Wikipedia