Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hartstikke beroemd

Ben Elton (auteur)

Hartstikke beroemd

In de reeks:
Als een van de tien deelnemers aan een reality-programma op de televisie wordt vermoord, moet een inspecteur uitzoeken wie van de overige bewoners van het huis de dader is.
Onderwerp
Televisie
Titel
Hartstikke beroemd
Auteur
Ben Elton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dead famous
Uitgever
Amsterdam: Muntinga, 2004 | Andere uitgaves
352 p.
ISBN
90-417-6073-3

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 30 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bij de real-life soapserie 'Huisarrest' is een groep van tien mensen - vreemden voor elkaar - gedurende enige tijd gedwongen om, afgesloten van de buitenwereld, met elkaar samen te leven terwijl het tv-publiek toekijkt. Dan wordt op de 27e dag een van de deelnemers vermoord aangetroffen. Dit onder het oog van dertig camera's en veertig microfoons. Een van de anderen moet de moordenaar zijn, zaak voor inspecteur Coleridge hem/haar op te sporen. Hierbij moet de inspecteur tot zijn ergernis alle banden van het programma bekijken en de onbenullige praatjes, het geklets zonder inhoud aanhoren. Vooral het ontstellende egoïsme, de karaktereigenschap waarop de deelnemers geselecteerd zijn, is bron van zijn ergernis. 'Hartstikke beroemd' is een vlotgeschreven, spannende parodie op real-life tv-programma's als 'Big Brother'. Het boek is komisch, bevat scherpe observaties, en karakters en motieven worden ragfijn ontleed. De Britse auteur Ben Elton (1959) is schrijver van succesvolle tv-series ('…Lees verder

Over Ben Elton

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Ingo Hoehn

Benjamin Charles Elton (Londen, 3 mei 1959) is een Brits schrijver en komiek.

Levensloop

Ben Elton werd geboren in een vooraanstaande Joods-Duitse academische familie, die in 1938 naar Engeland vluchtte om te ontkomen aan het antisemitisme van Hitler. Zowel zijn vader als zijn oom waren professoren aan de universiteiten van Surrey en Cambridge, terwijl zijn opa een beroemd Praags historicus was, die zijn leerstoel als professor verloor na de Duitse inval in Tsjechië.

Elton studeerde drama aan de universiteit van Manchester, waar ook Rik Mayall en Adrian Edmondson studeerden. Na zijn afstuderen in 1980 startte hij zijn carrière als stand-upkomiek en ontwikkelde zich gedurende de jaren 80 tot een van de leidende figuren in de Britse humor en het Brits entertainment.

Zijn eerste grote doorbraak kwam als coauteur van de als baanbrekend beschouwde BBC-sitcom The Young Ones. Comedyseries als Happy Families,…Lees verder op Wikipedia

Suggesties