Boek
Nederlands

High society

Ben Elton (auteur)
Een keurig getrouwde Britse parlementarie͏̈r, die aanvankelijk met succes pleit voor legalisatie van alle drugs om zo de criminaliteit in de samenleving te beteugelen, valt in ongenade na een seksschandaal.
Titel
High society
Auteur
Ben Elton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
High society
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 2004
335 p.
ISBN
90-453-0015-X

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 48 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Engeland is hij een wereldster, maar Nederland kent Ben Elton vooral als schrijver van "The Young Ones" en "Blackadder". In deze roman volgen we vijf hoofdpersonen die allemaal iets met drugs hebben: het Tweede-Kamerlid Peter Paget wil drugs legaliseren om de misdaad terug te dringen, politiecommissaris Leman wil dat ook maar wordt door diezelfde criminelen bedreigd, Sonia laat zich strikken om drugs uit Thailand te smokkelen, de jonge Jessie wordt door een pooier verslaafd gemaakt en moet vervolgens gaan tippelen, en de arrogante popster Tommy Hanson gebruikt drugs bijna als snoepjes. Uiteraard kruisen al hun verhaallijnen elkaar, waarbij de schrijver varieert van het bijna kluchtige (de popster versus de boulevardpers) tot het gruwelijke (Jessie die in een bordeel platgespoten en misbruikt wordt). Het boek boeit van de eerste tot de laatste letter, laat de lezer soms hardop lachen, maar vaak ook van ellende de ogen sluiten, en geeft een harde maar genuanceerde blik op een samenle…Lees verder

Over Ben Elton

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Ingo Hoehn

Benjamin Charles Elton (Londen, 3 mei 1959) is een Brits schrijver en komiek.

Levensloop

Ben Elton werd geboren in een vooraanstaande Joods-Duitse academische familie, die in 1938 naar Engeland vluchtte om te ontkomen aan het antisemitisme van Hitler. Zowel zijn vader als zijn oom waren professoren aan de universiteiten van Surrey en Cambridge, terwijl zijn opa een beroemd Praags historicus was, die zijn leerstoel als professor verloor na de Duitse inval in Tsjechië.

Elton studeerde drama aan de universiteit van Manchester, waar ook Rik Mayall en Adrian Edmondson studeerden. Na zijn afstuderen in 1980 startte hij zijn carrière als stand-upkomiek en ontwikkelde zich gedurende de jaren 80 tot een van de leidende figuren in de Britse humor en het Brits entertainment.

Zijn eerste grote doorbraak kwam als coauteur van de als baanbrekend beschouwde BBC-sitcom The Young Ones. Comedyseries als Happy Families,…Lees verder op Wikipedia