Boek
Engels

Identity crisis

Ben Elton (auteur)
Als er in Londen een moord is gepleegd op een transgender, moet een politieteam onderzoek doen waarbij vooral de hoofdinspecteur in een heel andere wereld terechtkomt dan hij tot toe kent.
Titel
Identity crisis
Auteur
Ben Elton
Taal
Engels
Uitgever
London: Bantam Press, © 2019 | Andere uitgaves
377 p.
ISBN
9780593073599 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als er in Londen een moord is gepleegd op een man die bezig is vrouw te worden, moeten de wat oudere hoofdinspecteur van politie Matlock en zijn team hiernaar onderzoek doen. In de loop van het onderzoek worden er nog meer moorden gepleegd, steeds op mensen die om een of andere reden in de publieke belangstelling staan, mensen wier identiteit gekoppeld is aan zaken als transgenderisme en de MeToo-beweging. Dit is zeker geen gewoon detectiveverhaal, maar eerder een kapstok voor de auteur om de uitwassen van de hedendaagse maatschappij satirisch tegen het licht te houden. Er lopen allerlei verhalen door elkaar, zoals het verhaal van een reality-programma, van een jonge briljante wiskundige die werkt voor een communicatie-bureau en van een politieke beweging rond een belangrijk referendum. De auteur kan zeker schrijven, maar in dit boek wil hij wel erg veel tegelijk doen, alle doorgeslagen politiek correcte trends hekelen en ook nog een verhaal vertellen. Bovendien moet de lezer goed op …Lees verder

Over Ben Elton

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Ingo Hoehn

Benjamin Charles Elton (Londen, 3 mei 1959) is een Brits schrijver en komiek.

Levensloop

Ben Elton werd geboren in een vooraanstaande Joods-Duitse academische familie, die in 1938 naar Engeland vluchtte om te ontkomen aan het antisemitisme van Hitler. Zowel zijn vader als zijn oom waren professoren aan de universiteiten van Surrey en Cambridge, terwijl zijn opa een beroemd Praags historicus was, die zijn leerstoel als professor verloor na de Duitse inval in Tsjechië.

Elton studeerde drama aan de universiteit van Manchester, waar ook Rik Mayall en Adrian Edmondson studeerden. Na zijn afstuderen in 1980 startte hij zijn carrière als stand-upkomiek en ontwikkelde zich gedurende de jaren 80 tot een van de leidende figuren in de Britse humor en het Brits entertainment.

Zijn eerste grote doorbraak kwam als coauteur van de als baanbrekend beschouwde BBC-sitcom The Young Ones. Comedyseries als Happy Families,…Lees verder op Wikipedia