Boek
Engels

Past mortem

Ben Elton (auteur)
Nadat een inspecteur van Scotland Yard een site heeft bezocht waarop oude klasgenoten elkaar kunnen terugvinden, krijgt hij te maken met enkele wrede moorden.
Titel
Past mortem
Auteur
Ben Elton
Taal
Engels
Uitgever
London: Black Swan, 2005 | Andere uitgaves
459 p.
ISBN
0-552-15265-X 0-552-77123-6 9780552771238 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wat een indringende en zeer actuele roman had kunnen zijn, met als hoofdthema pesten op school en de vaak levenslange trauma's die daaruit kunnen ontstaan, wordt helaas ontkracht door een overdaad aan seks. Welliswaar vormen het scabreuze taalgebruik en de expliciet beschreven, perverse sekspassages een essentiële component van dit misdaadverhaal, maar het is bepaald niet voor tere zieltjes. Op de populaire site Friends Reunited op internet zoeken en vinden oude klasgenoten van twintig jaar of langer geleden contact met elkaar. Inspecteur Edward Newson van Scotland Yard besluit de site te bezoeken, wanneer hij te maken krijgt met met een reeks onverklaarbare en uiterst wrede moorden. Al gauw raakt hij verstrikt in een aantal bizarre, wellustige ontmoetingen met klasgenotes uit zijn schooltijd, maar hij zit blijkbaar op het goede spoor. De oplossing van de wraakzuchtige martelmoorden laat nog even op zich wachten, doch dat zorgt voor een verrassende ontknoping. De auteur en stand-up co…Lees verder

Over Ben Elton

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Ingo Hoehn

Benjamin Charles Elton (Londen, 3 mei 1959) is een Brits schrijver en komiek.

Levensloop

Ben Elton werd geboren in een vooraanstaande Joods-Duitse academische familie, die in 1938 naar Engeland vluchtte om te ontkomen aan het antisemitisme van Hitler. Zowel zijn vader als zijn oom waren professoren aan de universiteiten van Surrey en Cambridge, terwijl zijn opa een beroemd Praags historicus was, die zijn leerstoel als professor verloor na de Duitse inval in Tsjechië.

Elton studeerde drama aan de universiteit van Manchester, waar ook Rik Mayall en Adrian Edmondson studeerden. Na zijn afstuderen in 1980 startte hij zijn carrière als stand-upkomiek en ontwikkelde zich gedurende de jaren 80 tot een van de leidende figuren in de Britse humor en het Brits entertainment.

Zijn eerste grote doorbraak kwam als coauteur van de als baanbrekend beschouwde BBC-sitcom The Young Ones. Comedyseries als Happy Families,…Lees verder op Wikipedia