Dvd
Engels

Gotham. Seasons 1-4

Ben McKenzie (acteur), Donal Logue (acteur), David Mazouz (acteur)

Gotham. Seasons 1-4

Ben McKenzie (acteur), Donal Logue (acteur), David Mazouz (acteur)
De rechercheurs Jim Gordon en Harvey Bullock bestrijden de misdaad in Gotham City maar worden daarbij geconfronteerd met de meest beruchte criminelen van de stad.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Gotham. Seasons 1-4
Acteur
Ben McKenzie Donal Logue David Mazouz
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2019
23 dvd-video's
Oorspr. opname
2014-2018
Speelduur
88 x 40 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051889626381

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 1-4* van een Amerikaanse misdaadserie, gebaseerd op de personages uit de Batman-strips van DC Comics. Hoofdpersoon is de jonge rechercheur James Gordon (Ben McKenzie), onlangs in dienst getreden bij Gotham City Police Department. Samen met zijn ervaren collega Harvey Bullock (Donal Logue) onderzoekt hij de schijnbaar doelloze moord op het miljonairsechtpaar Thomas en Martha Wayne. Enige getuige is hun 12-jarige zoon Bruce (David Mazouz), de latere Batman. Gordon komt terecht in de gevaarlijke en corrupte onderwereld van Gotham en sluit na verloop van tijd vriendschap met Bruce. Ook leren we de achtergrond kennen van latere bekende tegenstanders van Batman, zoals Penguin, Riddler, Catwoman, Poison Ivy en The joker. De serie is geschreven door Bruno Heller (The mentalist) en won diverse prijzen. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) schrijft over het vierde seizoen: ‘Though at times suffering from a narrative overload that undermines the drama, Gotham's fourth season ends strong,…Lees verder

Over Ben McKenzie

CC BY 2.0 - Foto van/door Genevieve719.

Benjamin (Ben) McKenzie Schenkkan (Austin, Texas, 12 september 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

McKenzie speelde American football op Austin High School voordat hij naar de Universiteit van Virginia ging, waar hij economie en buitenlandse zaken studeerde. Hij begon met acteren aan de universiteit en verhuisde in 2001 naar Los Angeles om acteerwerk te vinden.

Hij speelde in de serie The O.C. samen met Mischa Barton, die Marissa Cooper speelde. Ook in het echt waren ze korte tijd een koppel.

Tijdens de Democratic National Convention van 2004 en als voorstander van presidentskandidaat senator John Kerry gaf McKenzie een toespraak die jonge kiezers ertoe moest aanzetten te gaan stemmen. Hij is supporter van de Baltimore Orioles.

Carrière

McKenzie had een paar kleine televisierollen voordat hij de rol kreeg van Ryan Atwood, een w…Lees verder op Wikipedia